Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rézgyöngy, kinek milyen tapasztalata van ezzel a hormonmentes fogamzásgátló eszközzel kapcsolatban? fórum

Rézgyöngy, kinek milyen tapasztalata van ezzel a hormonmentes fogamzásgátló eszközzel kapcsolatban? (tudásbázis)

12. Rtina (válaszként erre: 11. - Lany30)
2021. júl. 14. 21:18

Szia!

Nekem kismedence gyulladást okozott, nem tudta megszokni a szervezetem, 3 hétig szenvedtem vele, életemben nem szedtem ennyi antibiotikumot, majd a vége az lett, hogy altatásban vették le. Hálát adok az égnek, hogy nem vártam meg az első menzeszt vele, allítólag nagyon durva, ráadásul az esetek többségeben ekkor lökődik ki. A hormonos spirál állítólag jobb, minimális hormontartalma van, és akadályozza a fertőzéseket is, mondjuk ezek utan én nem próbalkozom többet spirallal.

11. Lany30
2021. jún. 7. 22:51

Sziasztok!

Esetleg ha valakinek van még tapasztalat a IUB rézgyönggyel kapcsolatban, kérem ne tartsa magába :)

Szeretnék hormonmentes fogamzásgátlásra váltani és eddig ez az opció volt a legszimpatikusabb.

De sajnos nem sok véleményt találtam róla a neten. :(

Köszönöm!

2020. okt. 27. 11:02

Sziasztok!

Én már kivetettem, mert egy év után is állandó pöttyözésem volt, kb volt 5db tiszta napom egy hónapban és a menstruációm olyan durva volt, mint még soha..

Mikor először megjött a felhelyezés után, már ázzon voltam, hogy mentőt hívok..

9. Cathy Lee (válaszként erre: 8. - Kismacsek82)
2019. júl. 25. 11:01
Szia! Mi a tapasztalat ennyi idő elteltével? :)
8. Kismacsek82 (válaszként erre: 6. - Mirjam27)
2018. dec. 1. 11:49
Szia. Én is 36 vagyok. Én nem szültem még, tegnap tették fel a rézgyöngyöt. Fájdalomban egy erösebb mensi görcshöz hasonló érzés míg felteszik. Pont mensi kezdésnél tették fel úgyhogy alapból is fájt már. Szerintem simán kibírható. A doki egy nagyon kedves tapasztalt nőgyógyász hölgy volt. Mindent elmagyarázott...mindent ellenőrzött. Egyelőre ennyi a tapasztalat.
7. mirjam27 (válaszként erre: 3. - Smirnoff)
2018. júl. 29. 17:48
Köszönöm. :)
2018. júl. 29. 17:43
Az egyéb fogamzásgátló módszerekről nekem is van némi tapasztalatom 36 évesen, köszi 😄, de én most konkrétan ezzel az új eszközzel kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi.
5. 04424e865e (válaszként erre: 4. - Smirnoff)
2018. júl. 29. 17:25
Lehet magamból indulok ki, de én már nyitottal sem tudok. A derekam...
4. Smirnoff (válaszként erre: 2. - 04424e865e)
2018. júl. 29. 17:21
Khm... Az évek és a tapasztalatt hova lett? Összeszorított térddel nem lehet előre hajolni?
3. Smirnoff (válaszként erre: 1. - Mirjam27)
2018. júl. 29. 17:20
Csak más a formája, mint a spirálnak. Az elv és az anyag (réz) 1000 éves. Jó dolog, ha beválik. A spiráloknál a réz elavultnak számít, mert apró részek leválhatnak, az ezüst és az arany stabilabb.
2018. júl. 29. 17:16
Gondolom,ha ezt a gyöngyöt a combjaid közé tudod szorítani, ott kizárt az aktus. Ez pedig a legjobb fogamzásgátló módszer.
2018. júl. 29. 17:13
Visszerek, trombózisveszély miatt nagyon érdekel ez az új, hormonmentes fogamzásgátló eszköz, módszer. Kérem akinek van tapasztalata írjon!!! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook