Réteges csokoládékrém recept
A Réteges csokoládékrém hozzávalói:20 dkg étcsokoládé
4 tojás
1 csomag babapiskóta
2-3 evőkanál rum
tejszínhab, csokoládédara
A Réteges csokoládékrém elkészítési módja:
Gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét. Szétválasztom a tojásokat. Ha a csokoládé felolvadt, átöntöm egy keverőtálba, habverővel elkeverem 1 dl vízzel, majd hozzákeverem a tojássárgájákat. A babapiskótát mozsárban apróra töröm, majd ráöntöm a rumot, s összekeverem. A tojásfehérjéket felverem és a hab negyed részét elkeverem az olvasztott csokoládéval. Ha elvegyült, a hab többi részét óvatosan hozzákeverem. Fagylaltos kelyhekbe rumos kekszmorzsát szórok, rákanalazok egy réteg krémet, majd újabb keksz réteg, újabb krém, és így tovább. Az utolsó réteg csokoládékrém legyen. A tetejére tejszínhab, díszítésként csokoládédara kerül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 4. 18:31
A réteges csokoládékrém elkészítési módja és hozzávalói.