Részképesség zavarral nyelvet tanulni? (tudásbázis)
A tanár a dolgozatot megírathatja vele is, de le nem osztályozhatja. A felmentések pontosan azért vannak, hogy a részképesség-zavaros gyerekek ne lehetetlenüljenek el, hiszen gyakran jóval értelmesebbek, mint az átlag.
A felmentés eredményeként lehetnek ötösök is nyelvtanból és idegen nyelvből. Ha a tanár ezt nem tudja vagy nem akarja kezelni, fordulj az igazgatóhoz, a szakértői bizottsághoz, esetleg a jegyzőhöz, mert a gyermeked jogai sérülnek!!!
Arról már nem is beszélve, hogy az ilyen tanári hozzáállás súlyos magatartási problémákat fog előidézni. Láttam már sok ilyet, nem részletezem, de ne engedd, hogy veletek is előforduljon!!!
Lehet, hogy elvileg tudja, de valójában mégsem. A megjegyzése nekem azt sugallja, hogy "hülyének" tartja a gyereked, tehát gőze sincs a dologról. És nem tudja, hogy hogyan nyúljon egy ilyen gyerekhez, hogyan feleltesse és értékelje.
Mi anno sajnos több tanárral is beleszaladtunk ebbe a szituációba, és sok elbeszélgetés kellett ezeknek a feloldására.
A tanárnak ha határozat van róla kutya kötelessége úgy számonkérni ami szabályos....mi az hogy a kettesért????
Ha kifejezetten nyelvről van szó(egyébként ha akarnád gondolom felmentethetnéd nyelvtanulás alól-bár én sem fogom akarni felmentetni majd a gyerekem míg nem próbáljuk ki megy e neki) simán lehet szóban azt is,az én kisfiamnak nem vált be az első iskola ahová járt volna különböző okok miatt és még szakvéleménye sincs hogy diszes de angolból-szóban-hallás után- minden dolgozata ötös érdemjegyű lett pedig beszédfogyatékos.....
Ez nagyon durva! Ha a határozat alapján nem tartják be, hogy nem felelhet írásban, akkor kérd ki a szakértői véleményét, szintén írásban, de lehet hogy előtte az igazgatóhoz fordulnék.
Olyan pedig, hogy előre eldöntse a tanár, hogy csak kettese lehet a gyereknek (mert nyilván rossz lesz írásban a jegye, hiszen ezért van diagnózisa és felmentése) nonszensz... Amíg a többiek írnak, a tanár simán lefeleltethetné ugyanabból az anyagból szóban, és nem a kettesért, hanem akár az ötösért is, ha szóban jól megy neki. Nem is értem a tanárt, mi ezzel a gondja...
További ajánlott fórumok:
- Ha nyelvet akarnál tanulni, megállítanál egy külföldit az utcán?
- 40 évesen el lehet még kezdeni nyelvet tanulni?
- Milyen nyelvet érdemes tanulni az angolon kívül?
- Szerintetek milyen idegen nyelvet érdemes most elkezdeni tanulni? És miért? Minek van ma jövője?
- Meg lehet tanulni az angol ( amerikai angol ) nyelvet akcentus nélkül?
- Megtanulni egy nyelvet?