40 évesen el lehet még kezdeni nyelvet tanulni? (beszélgetős fórum)
köszi!!!Viszont!!!!!!
Az osztály társaim között is van egy 52 éves pasi.
Én is most kezdtem el az angolt és 42 vagyok.
Nem a kor számít, hanem az akarat.
Sok sikert hozzá !
Köszönöm!
Jó éjszakát!
Holnap szurkoljatok nekem!
Lécci!!!!!!!!!!!!!
Kíváncsi leszek 1 hónap múlva is fel teszed-e ezt a kérdést???
Téged ismerve biztos vagyok benne, hogy könnyedén meg fogod tanulni a németet. Egy valami, hogy ne legyél szégyellős, és merj megszólalni. Tudsz Te, ha akarsz.
Sziasztok!Köszönöm a válaszotokat.
Német nyelvet tanulok.Kint élek most Németországban,tavaly nyáron otthon kezdtem el tanulni a nyelvet magántanárnál akit nagyon szerettem,és bátorított,hogy jöjjek ki.Itt rá is vagyok kényszerülve,hogy tanuljam a nyelvet,de magamtól hang kazettákról,meg ELO leckékkel nekem nem megy,max segít.Tavaly nyár elején kezdtem tanulni,és mostanában jött el az a pillanat,hogy megmerek szólalni németül,nehéz a gátlásokat legyőzni,de itt rá vagyok kényszerülve,hogy mondjam amit tudok.Holnap kezdem itt a nyelvtanfolyamot.Hát kíváncsi leszek,akikkel eddig találkoztam azok kb velem egyidősek lesznek,és van mindenféle nemzetség.
Miért ne, én most tanulok és végzek 42 évesen 3 OKJ
vizsgát.. sosem késő ...
Mi volt a legnehezebb? Talán az, hogy 40 évesen tanuló voltam a huszon- és harmincéves képzett fodrászok között. Ez elég ciki volt, de gondoltam, bebizonyítom, hogy ők még mindig alkalmazottak lesznek valahol, nekem pedig már saját vállalkozásom lesz.
Érdekes, mert én is gondolkoztam azon, hogy könyvelést tanuljak, de végül maradtam a fodrászat mellett.
Soha nem késő!
Én 1. éve kezdtem, magántanárral.
Már a harmadik tancsit fogyasztom el.
Nem tudom mi az oka pedig szorgalmas is vagyok,házit is írok..
Megfutamodnak tőlem, igaz sokkal lassabb a tempó, mint egy fiatalnál.
Arra figyelj, hogy jó tanárod legyen.
Nekem sem a diák, sem a profi nem jött be! A diáknak nincs tapasztalata a tanításhoz.A profi meg érdektelen unja az órákat…
Nem általánosítok, hanem ez az én tapasztalatom!
Most is éppen új tanárt keresek.
Bármit bármikor el lehet kezdeni tanulni!
Minden tiszteletem azoké, akik motiváltak és nekiállnak főzni, nyelvet, szakmát tanulni. Nekem is volt 51 éves angoltanítványom... nagyon ügyes volt.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen idegen nyelvet érdemes most elkezdeni tanulni? És miért? Minek van ma jövője?
- Meg lehet tanulni az angol ( amerikai angol ) nyelvet akcentus nélkül?
- Milyen nyelvet érdemes ma elkezdeni tanulni?
- Meg lehet otthon tanulni egy nyelvet rendesen?
- Olasz nyelvet autodidakta módon, semmiféle előképzés nélkül miből, melyik könyvből érdemes elkezdeni tanulni?
- Hogy lehet egyszerűen otthon angol nyelvet tanulni önállóan?