Megtanulni egy nyelvet? (beszélgetés)
A német nekem sem tűnt nehéznek.
Az orosz után szinte gyerekjáték volt megtanulni.
Csak ne szomorkodj, én se deriválni, se idegen nyelveket nem tudok....-))))
és még mindig élek...)))
A nemet az elejen nehez altalaban. Nekem valahogy nem volt olyan nehez gyerekkent. Talan mert a fulemben volt.
Az angol 12 igeidejevel en viszont baromira szenvedtem. A nyelvvizsga uatn joval hasznalatban dolgoztam fel.
Hulye egy nyelv. Mi harom igeidovel mindent el tudunk mondani.
Nekem a regi angoltanarom, aki egy Magyarorszagon jol ismert es hasznalt tankonyvet irt, elkepeszonek meselte el, hogy volt 20 ev alat egy diakja, aki a nullarol oda eljutott. Ez a holgy minden szot megtanut a kovetkezo orara (es utana nem felejrette el), minden lecket, es extra feladatot megcsinalt.
Csak konyvbol nem lehet nyelvet anulni.
Egy függvény meredeksége. /egyszerűen leírva/
Szomorú vagyok,hogy a nyelvtanulástól el lehet jutni a deriválásig.
Szerintem pont a kezdeti egyszerűség miatt volt nekem nehezebb, na meg bekevertem némettel.
A matekkal is így vagyok. A halmazok nekem olyan sötét foltok a matekban, de simán deriválok:DDDD
Az angol egy bizonyos szintig nagyon egyszerű, középfok felett kezd bonyolultabb lenni. A német szerintem fordítva van.
Van egy amerikai-brit baráti házaspárom, tudnak úgy beszélgetni, hogy nem hogy én, de ők sem értik egymást 🙃
Szerintem a heti 2x2 óra az kevés.
Napi 2x2 óra sokkal jobban hangzik, a német egy logikus nyelv, a der, die, das-t pedig meg kell tanulni, nincs mese.
Ha akarod, küldök Neked egy alapszókincset a német nyelvből kezdő segítségnek..
Meg lehet tanulni, de picit intenzívebben. Én angolból és németből is kb 7 hónap után tettem le a középfokú nyelvvizsgát (a csoport 70-80%-nak sikerült), de napi 4 órában, 15 fős nyelvi csoportban.
Szerintem a heti 2x2 óra kevés lesz.
Nekem is a német megy jobban.
Angolul régebben tanultam ,talán azért(nem is merek megszólalni.)
Nekem az angol nehezebb volt;)
Azt a rengeteg beszédhibát, nehezemre esett előszednem, amiből a logopédus nagy nehezen kigyógyított:DDDD
És a német sokkal logikusabb, mint az angol.
De ez az én véleményem.
Tapasztalatom szerint akár sikerülhet is, de az is lehet, hogy nem. 50-50%
Én a 1993-ban tanultam németül. Január elejétől heti 5*3 órában.
Én semmit nem tudtam németül, még számolni sem, és előtte csak oroszt tanultam.
A csoporttársaim között többen voltak, akik folyékonyan beszéltek angolul. Szerintem nekik nagyon ment a német is.
Én alapfokra készültem, hiszen úgy voltam vele, hogy ez nem megy nekem, nem régen kezdtem, stb., de a némettanár azt mondta, hogy menjek csak középfokra, mert tudok annyit, amennyit a többiek.
December 7-én tudtam meg a nyelvvizsga eredményeket, és kiderült, hogy rajtam kívül még 3 csoporttársamnak sikerült, 2 volt benne olyan, aki jól beszélt angolul.
A csoport másik 8 tagja közül volt akinek sikerült a szóbeli, az írásbeli egyiknek sem.
Tehát, 50-50%.
Veszteni valód nincs, meg kell próbálnod!
Szerintem igen. Persze sok energia kell hozzá.
Plusz én javaslom német nyelvű csatornák nézését (neten vagy tv-n). Az nagyon sokat segít, és a Hochdeutsch mellett a hétköznapi nyelvet, szlenget is megtanulhatod.
Üdv mindenkinek!
Szerintetek egy év alatt meg lehet egy nyelvet tanulni egy magabiztos középfokra ? Az említett nyelv a német, egy olyan illetőnek, aki már rendelkezik felsőfokú angollal, és viszonylag jó a nyelvérzéke. Hetente 2x2 óra lenne foglalkozva vele tanárral, illetve minden nap 1 óra Duolingoval, és otthon tankönyvekkel.
További ajánlott fórumok:
- A csábítás művészetét hogyan lehet megtanulni?
- Szeretnél megtanulni vakon /szakszerűen gépelni?
- Hogyan lehet egyszerűen (könnyen) megtanulni meditálni?
- Hogy bátorítsam? Attól tartok, hogy így soha se fog megtanulni egyedül dönteni, és a nyelvet se fogja megtanulni.
- Szeretném megtanulni a horvát nyelvet.Tudna valaki segíteni Győrben?
- Hogyan lehet idegen nyelvet hatékonyan és eredményesen megtanulni?