Reptéri illetékkel kapcsolatos kérdések (tudásbázis)
Egyiptomba mi is mennénk,de oda gyerekek nélkül.
Két pici gyermekkel,jobb a Görögország
Atya ég,tehát ilyen árak vannak.
Azért jó tudni.
Nem baj-akkor is megyünk.15 éve nem voltunk sehol-most mindenképpen utazunk.
Legfeljebb még keresgélek egy darabig-hátha találok kedvezőbb ajánlatokat is:))
Még jó,hogy akciójukban szerepel,hogy nincs reptéri illeték az augusztus végétől lefoglalt utakra.
Képzelem,hogy illetékkel mennyi lenne:DDDD
vagy 650 ezer.
Ennyiből már Thaiföldre megyek inkább decemberben:))
Na megnéztem a katalógust.
Nagyon szép-Csak az árlista ne került volna a kezembe.
Hát komolyan mondom,nem vagyok egy skót ember-és való igaz-elég régen utaztam külföldre.
De ,hogy ilyen horribilis árakkal kerüljek szembe...Nem gondoltam volna.
Úgy kezdődik,hogy két csillagos szálloda,vagy inkább apartman-reggelivel-110 ezer/fő.Itt gyerekkedvezményt nem írt.
Aztán,ahol van gyermekkedvezmény-ott 160 ezer/fő/Hét
Tehát a végeredmény majd fél milla négyünknek.
Őőőőőőőőrület.:DDDDDDDD
Megvan,rájöttem-nem volt Adobe Reader a gépemen-már sikerült feltelepítenem-és bejött a katalógus is:))
Jól elvagyok itt magamban.:D)
A Best Reisen utószezonra hírdet most egy olyan akciót,hogy nem kell reptéri illetéket fizetni-az nagyon jó lenne nekünk-csak nem tudom letölteni a katalógust,valamiért nem tudom megnyitni.
Lehet hiányzik egy bővítmény a gépemről?
Értem-keresgélek-van időm úgyis.
Most már rémlik-hogy volt egy balhé ,de nem tudtam,hogy konkrétam mi.
Tulajdonképpen mehetnénk Horvátországba is kocsival,és akkor 50-70 ezerből kijönne az út oda-vissza.
Csak nem szeretek hosszú távon vezetni-meg tartok is tőle-annyi rosszat olvasok.
Igaz,ezzel az erővel a repülő sem 100% biztonságos-de gyors mindenképpen.Mostanában elég parázós lettem sajnos:(
igen, persze ezt megértem.
azért mondtam a netes rákeresést, mert ezeken az oldalakon van olyan is, hogy kiadja a végösszeget (ha beállítod azt, hgoy hányan mentek, hány gyerek és hány felnőtt, akkor azzal is számol)
a fapadosoknál pont ebből volt a balhé kb egy éve, hogy nem reklámozhatták az 1 forintos jegyeket, amire még jött Xezer forint illeték és egyéb díj. akkor erre hoztak valami eu-s szabályozást, és azóta csak végárat reklámozhatnak.
az utazási irodáknál is bevezethetnék...
Persze,valóban tökmindegy.De akkor írják ki a végösszeget.Semmi bajom nem lenne,ha kiírnák,hogy X ezer forint,+ illeték,és a végösszeg X ezer ft.
De nem írják ki-és ez a zavaró nekem.
Mert ugyebár nekem tudnom kell cakk-pakk mennyivel kalkuláljak:)
jajj ne mondj már ilyet, hogy ott nincs illeték!
ha foglalod a jegyet, tételesen kapsz egy számlát, hogy mennyi volt a fizetett jegyárból az illeték, a kerozin pótdíj, anyámtyúkja...
a repülőtér abból él, hogy illetéket szed minden utas után, olyan reptér nincs, ahol nincs illeték!
(persze a mértéke repterenként változik, nem véletlenül mennek a fapadosok falusi repterekre ahol van olyan, mivel ezek jóval olcsóbbak mint a nagy városi flancos repterek)
hát foglalhatsz te is fapadost:)
csak ilyenkor vagy már nem lesz ott sem hely, vagy nagyon drágán.
de szerintem felejtsd el, hogy egy adott út árát milyen "felbontásban" fizeted, neked, mint utasnak tökmindegy, hogy azt a pénzt most illeték, ilyen díj, olyan díj vagy amolyan díj címén kéri el tőled az iroda. neked annyi a lényeg, hogy az út ára Xe ft, ennyit kell befizetned. tehát, ha utat keresel, akkor a végösszegeket nézd, és ne azon filozofálj, hogy azt most milyen jogcímen kérik el tőled. szerintem....
vagy: magadnak szervezed az utat, foglalsz repjegyet (megjegyzem ott is megnézheted, hogy fizeted az illetéket és az ilyen-olyan díjakat is), foglalsz szállodát, külön kötöd a biztosítást, a reptéren a szállodáig fizeted a taxit (transzfer), és így utaztok. nem mondom, hogy nem jönnétek ki olcsóbban...
Nem.Nekem az a gondom,hogy a reptéri illeték+transfer díj+ biztosítás stb-többe kerül,mint négyünknek az út.Ezen vagyok kiakadva.
Igaz,már 20 éve utaztam repülővel,akkor nem volt illeték.
A barátnőmék voltak Angliába múlt év végén,és nekik négyüknek 64 ezerből megvolt a repjegy illetékkel,mindennel együtt.
Igaz,már fél évre le volt foglalva a jegyük,és fapados járattal mentek.
nézd, a reptéri illetéket a reptér "szedi", tehát ha a reptér szolgáltatásait igénybe veszed (oda szállsz le v onnan fel) akkor mindenképpen ki kell fizetned.
de ha jól értem tulajdonképpen neked az a gondod, hogy az út amit találtál drága, és van-e olcsóbb.
(mert gondolom az mindegy, hogy az adott utat úgy hirdetik, hogy 75e részvételi díj +25e illeték, vagy úgy hogy 100e a díj ingyen illetékkel:)))
javaslom nézz körül olyan oldalakon, amelyek több iroda ajánlatát is összegyűjtik (neten), és ott a helyszínt és időpontot kiválasztva ár szerint is tudod rendezni a találatokat, így meglátod, hogy van-e kedvezőbb árú út ami megfelel az igényeiteknek.
a best reisen-nel a részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a szállást és a megadott ellátást, a szükséges transzfereket és a telepített magyar idegenvezetést.
Külön fizetendő: reptéri illeték (25.000 Ft/fő), stornóbiztosítás (a részvételi díj 1,2%-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (445 Ft/fő/nap), a fakultatív programok belépői a helyszínen, foglalási díj (1.000 Ft/fő).
Sziasztok.
Nézegettem a neten Görögországi utakat.
Találtam is pár kedvező ajánlatot.
Repülővel mennénk,mert két gyerekkel a buszozás hosszú és fárasztó lenne.
Nos a repülőjegy legtöbb esetben nem tartalmazza a reptéri illetéket- 25 ezer aztán transfer díj fejenként 6 ezer-120 ezer összesen,és ebben még nincs benne az utazás,és szállás-így 300 ezerre jönne ki-ami már nagyon drága:(
Tud valaki nekem ajánlani olyan utat-vagy társaságot,akár privátba-ahol benne foglaltatik a jegyben a reptéri illeték-és nem kell egy vagyont otthagyni??Köszi előre is
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Pánikrohammal kapcsolatos kérdések...
- Ajándékozási illetékkel és lakásvásárlára kirótt illetékkel kapcsolatban tud valaki segíteni?