Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ajándékozási illetékkel és lakásvásárlára kirótt illetékkel kapcsolatban tud valaki segíteni? fórum

Ajándékozási illetékkel és lakásvásárlára kirótt illetékkel kapcsolatban tud valaki segíteni? (tudásbázis)

2009. máj. 29. 17:43
mi egyébként úgy csináltuk, hogy mielőtt meghírdettük volna a lakást felkerestünk egy ügyvédet és kifaggatuk, hogy mi milyen költségekkel fog járni. Így tudtunk pontosan számolni. Ezt mindenkinek ajánlom aki lakáseladás előtt áll.
2009. máj. 29. 17:27

A haszonélvezetből neked adott pénz után fizettél adót,mert az jövedelem volt.

Sajnos ez így van,nem tudsz ellene tenni,az illetéket jól számolták ki.

2009. máj. 29. 17:18

Szerintem ott a "bibi" hogy előbb eladtátok az ingatlant és csak utána a pénzt ajándékozta el. Ha előbb mondott volna le a haszonélvezetről akkor csak te adtad volna el a lakást és nem 2-en. Te illetéket a pénzért fizettél.

Mi "kölcsönkaptuk" apától a pénzt, így nincs illeték.

2009. máj. 29. 17:02

Ha valaki tud kérem segítsen, hogy megértsem a következőt:

Apuval közös volt a lakásunk, neki haszonélvezete volt az én részem felett.

Mikor eladtuk, akkor ingyen lemondott, vagyis úgymond nekem ajándékozta a haszonélvezetből származó pénzét.

Erre kaptam egy ajándékozási illeték csekket az APEH-tól, amit ki is fizettem.

Vettem egy másik ingatlant.

Arra kivetettek egy vásárlásból származó illetéket.

Kértem, hogy vegyék figyelembe, hogy 1 éven belül ingatlant adtam el. Megtették, de meglepve látom a számításnál, hogy csak a haszonélvezeti jog értékének összegével csökkentett eladási árat veszik figyelembe.

Ez az én esetembe 1, 5 milliós összeget jelent, amit nem vehetek igénybe a kedvezménynél, holott kifizettem az arra járó illetéket, úgy gondolom, hogy megváltottam a jogot arra, hogy a teljes összegre nézve kérjem a kedvezmény megállapítását.

Hogy van ez?Egy olyan választ már kaptam, hogy, hát ezt nekik így kell csinálni, de nem értem, hogy miért.

2009. máj. 29. 17:02
Ajándékozási illetékkel és lakásvásárlára kirótt illetékkel kapcsolatban tud valaki segíteni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook