Rénszarvas muffin recept
40 perc
A Rénszarvas muffin hozzávalói:
125 g finomliszt, 125 g rétesliszt, 150 g cukor, 2 tojás, 100 g vaj, 2 tk. sütőpor, 2 tk. szódabikarbóna, 2 dl tejföl, 1 cs. vaníliás cukor
A csokikrémhez:
1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém, 3 dl tej, cukor vagy olvasztott nutella is jó.
A díszítéshez:
natúr sósperec, M&M's cukorkák, kör alakú piskóta
A Rénszarvas muffin elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, a cukrot felverjük a tojással, majd hozzáadjuk a vajat is. A száraz hozzávalókat a nedveshez öntjük és jól eldolgozzuk egy fakanállal. Ha kell, pár löttyintés tejet tehetünk a tésztához, ha igényli. Azért nem kell nagyon alapos munkát végezni, mert a muffint nem szabad túl keverni. Karácsonyra, Mikulásra aranyos! :) Muffinformába töltjük és mehetnek is a sütőbe kb. 25 percre. Ha kihűlt a kupakját levágjuk, vagyis kiegyenesítjük. Erre kenjük rá a csomagolás szerint elkészített csokoládé krémet vagy nutellát, majd megformázzuk a szarvas arcát. Minden muffinra kerül a csokikrém fölé 2 db perec fülnek, 2 db cukorka a szemnek és a csokikrémből egy cseppentés az orrára, ami a kör alakú babapiskóta lesz. A orrára a piros folt pedig még egy cukorka.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b36166b928, 2013. dec. 13. 08:24
A rénszarvas muffin elkészítési módja és hozzávalói.