Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra (beszélgetős fórum)
:) ilyenkor amúgy nagyon aranyosak!
A múltkor boltba mentem, mondtam apának,h ott a lány reggelije, etesse már meg. Hát egy órát el voltam mire hazaértem.. mit látok? Apa ül a gyerekkel a játszószőnyegen és a gyerek étkészletéből ették a virslis rántottát, ami akkor már a 2. adag volt.
Szép is lett volna ha ő addig veri a f....át a tévé előtt míg én sorba állok a hétvégi forgatagba egy kiló kenyérrel, pár doboz tejjel meg üdítővel.
Képzeld.. sokszor az én párom 5-kor legkésőbb fél6-kor indul dolgozni és van olyan,h este 9 fél10-re ér haza. Ilyenkor már ugye gyerek letudva.. neki csak vacsizni kell meg fürdeni és utána már fekszik is le. De nehogy már a férfi ember legyen a Nr 1. mert dolgozik.
Mert amit a nő csinál az alap? Alap,h nem koszban neveled a gyereket, közben el is látod, de persze az ágyban is teljesítsen. És ugye nem egy nő dolgozik plusz háztartást is vezet.
Aki meg csak háztartást vezet nem ér kevesebbet és igenis el lehet fáradni.
Csak 1-2x fordult elő,h egész nap nem voltam otthon, apa volt a gyerekkel és ugye ő csinálta azt amit nekem "kellett" volna. Mikor hazaértem mondta is nekem,h nagyon elfáradt és le a kalappal előttem amiért én ezt bírom. Azt mondja a melóban nem fárad így el :) persze tudom,h túloz de akkor is.
Hany emberkerol gondoskodik???
Aki reggel 4-5-kor mar megy el otthonrol, tizenegynehany ora mulva kerul elo...
csak nehogy a vegen besokalljon! Ne nezzek mar igaslonak!
Na, örülök,h nem csak nálunk van ez így :)
Komolyan úgy gondolom,hha én nem tisztelem a párom munkáját és "áldozatát" mert néha 16 órákig van távol, mert bevállal túlórát, és ha ő nem tiszteli,h mindaz amit otthon teszek igenis fontos, akkor ez nem működne.
Hogyne. A munkavégzés mentesíti a családja, a felesége, a gyereke és háztartása, valamint az élet minden egyéb szegmense alól.
Emlékérmet neki, mert megteszi azt, ami a legkevesebb elvárható egy felnőttől: eljár dolgozni!
Speciel egyeztethetnek a fogorvost a nagyival is, 1 ora nem hiszem, hogy akkora aldozat.
Amugy a forum elejen irtuk, vagy csak en, itt a legnagyobb baj az, hogy nincs kocsi. Elhiszed, hogy fele annyit veszekednenek? De azt nem irta, hogy jogsi van-e, mert konnyu beszelni a kocsi elonyeirol, csak ugye vezetnie is tudni kell, szoval autos suli koltseget is be kell tervezni.
Mindenesetre nem lenne ekkora gond, mert siman telben, hoban elvinne a gyerekeket a nagyihoz (vagyis a picurt), onnan mehetne a fogorvoshoz vagy ahol dolga van, es utana elhozna a gyereket.
Teljes mértékben egyet értek!
Itt igazából nem a nagymama a megoldás! Az lenne, ha a férj kicsit többet vállalna otthon is. Az szép és jó,h most ő a kenyérkereső. De ettől még férj és apa. Ne csak akkor legyen jó a feleség ha meztelen..
Sok háztartásban a férj persze hogy sokat dolgozik. Én pl. nem várom el a páromtól,h hétköznap mikor ált. 12 órázik,h hazajöjjön és akkor nekem bármit is csináljon. Ha úgy ér haza övé a fürdetés ez valahogy kialakult. Ugye ha ő dolgozik, akkor nekem ott a lányom, mellette főzök, mosok, porszívózom stb.. és igen, néha elfáradok, mert mikor ezer a dolgom a gyerek akkor nem eszik vagy akkor keni a falra a vajas zsemlét. Ilyenkor jó a hétvége, mert apa ált. ekkor nem dolgozik a gyerek meg alapjáraton rácuppan így nekem csak házimunkát kell végezni. Ebéd után ha úgy alakul ő elmosogat én meg lefektetem a gyereket. Szóval meg lehet oldani de úgy gondolom, ha a párok között nincs meg az egymás iránti tisztelet akkor megette a fene az egészet.
Abban igazad van,hogy az asztalra kéne csapnia.Ennek a férjnek kéne egy kis fejmosás az igaz.
Abban nem értek egyet,hogy a nagymama vállaljon többet.Neki is van egy élete,és ha jól emlékszem már így is sokat segít.
Az elnyomott nők mottója ez szerény véleményem szerint.
Nem kell lenézni a nőt és azt ha házimunkát végez otthon. Nekem most pl itthon van párom a gyerek igényli is őt így van időm sziesztázni. Pedig az én párom is 10-12-14 órákat van távol. Mellette pedig holnap fát kell vágnia de délután ugyanúgy a gyerekre is lesz ideje. Csak azért mert egy hapsi dolgozik ne emeljük már neki szobrot. Attól még apa is, akitől minimum annyit elvárhatna a feleség,h legalább a gyerekkel foglalkozzon fél óránál többet.
Teljesen felesleges itt elpanaszkodnod, ha elotte meg nem mersz szolni, nem mered megmondani neki, hogy ez igy nem jo.
Ez ultra gaz, amiket leirtal, de mi hiaba sajnalkozunk rajtad, a te eleted semmit nem fog valtozni, ha Te nem veszed a kezedbe. Most komolyan, mit veszithetsz? Ennel rosszabb ugysem lesz, mondjuk a gyerekeidnek igen, mert szerintem nem normalis, hogy az 5-6 eves lanyod vigye (lazasan) kis biciklijevel a 4 eves hugat (vagy o volt lazas?), ha valahova mennetek kell...
Szedd mar ossze magad! A sajat erdekedben! Neki panaszold el! Egyebkent meg vedd figyelembe azt is, hogy momentan csak neki van munkaja a csaladban, szoval mire te munkat kapsz, addigra eltelik egy kis ido, addig is o ndm veszitheti el az ovet. Anyukad mit csinal? Mert segithetne kicdit tobbet o is, ha nem dolgozik (szerintem), mint nagymama, szukseg van ra is nagyon
Az én párom is kijelentette,hogy úgy keressem az új munkahelyet,hogy ő nem képtelen tanulni a gyerekkel és ellátni,(ha nem vagyok otthon,mert pl délutánra megyek),csak NEM AKARJA CSINÁLNI.
Engem eddig ki kérdezett,hogy akarom-e?Mégis csinálom...
Gáz a férjed.. nagyon!
Sajnos minden rád fog maradni.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?