Rendszeres Szociális Járadék (beszélgetés)
2009 utolsó beirás!
Most 2012-ben van igazán aktualitása ennek a dolognak. Én januárban megyek felülvizsgálatra/2009-ben megkaptam 3 évre a 40 %-ot-akkor munkaviszonyban/ 2011 december végén meg-szüntettem munkaviszonyom.Hogy aztán volt-e értelme, majd kiderül. Jó lenne, ha jönnétek s irnátok tapasztalataitokról.
Amit a nyugdíj folyósítótól kap az ember,ahhoz munka éveknek kell lenni,amit az életkor határoz meg.Ha ez megvan,akkor pedig a betegség mértéke az OSZI értékelése szerint nem éri el a 40%-ot.
Amit az önkormányzat ad,ahhoz pedig az egy főre jutó jövedelmet veszik figyelembe az egy háztartásban élőknél.
Sziasztok bocs a zavarásért, de én példának okáért a szivem miatt 67%-ra javasolt a kardiologus, aki az SZTK-ban dolgozik. Aki pesti lakos az köztudott,hogy a Vajda Péter utcába tartozunk, de ott aztán semmi jóra nem lehet számitani. Engemet már nem lehet a rendes munkavilágába visszajuttatni dolgozni, mert az egészségi állapotom beleszólt.
Beszéltem az illetékesekkel nekem rehabos munkahelyet ajánlottak, de egyenlőre ott sincs semmi munka a takaritáson kivül. Nekem kizárólag csak könnyű munkát végezhetek hivatalosan. Mé az egészségeseknek is nehéz az elhelyezkedés.
Azt mondják talán jövőre ez megváltozik, de én már ebben sem hiszek.
Szivélyes üdvözlettel: Anyuci91
Szia!
Megváltozott munkaképességű, vagy valami egészségkárosodása van az illetőnek, de a neten utána nézel "rendszeres szociális járadék" akkor ki dobja az idei jogszabályokat is.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy pontosan ki kaphat Rendszeres Szociális Járadékot és milyen törvény alapján határozzák meg? Sajnos nekem elutasították, de nem értem, hogy miért. miért a 2005 évi fizetésem alapján vizsgálódtak és miért nem a jelenlegi munkahelyemet vizsgálták.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?