Rendelkezésre állási támogatás (beszélgetés)
A RÁT-nak nincs időkorlátja...
Mindig egy évre állapítják meg, és ha addig sem akad állás, akkor egy év után felülvizsgálat...
De bármikor,bárhol akad állás, rövidtávú, amire nem jár álláskereső segély, ha nincs meg a napok száma, a RÁT az mindig is jár, ugyanis a törvény kimondja, hogy ellátás nélkül nem maradhat Senki!!
PErsze azt vizsgálják, hogy a Családban mennyi az egy főre jutó jövedelem...
Attók, hogy egy tanfolyamnak vége, még jár a RÁT egészen addig, amíg nincs munkalehetőség...
De mint írtam, ha valami miatt mégis megszűnik az állás, legyen az pár hét, vagy hónap, a RÁT az mindig jár!!!! :))
Sziasztok!
Rát-ra meddig jogosult az ember?míg nem talál munkát?ugye nincs olyan szabály, hogy csak 1 évig?
Ez csak 28.500 Ft, amiből nem igen lehet ugrálni ebből az összegből szinte semmit sem lehet kezdeni,
csak vegetálni ebből éljenek meg vezetőink.
A Munkaügyi Kp-ban minden felvilágositást megadnak.
Már ennek a csekély segélyt is szigorú feltételekhez kötik és vajon ki tudja, hogy ezt meddig fogják folyósitani? Üdv.Ágnes
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a RÁT-nak milyen feltételei vannak, ill. számít-e hogy van valakinek ingatlanja.
A barátnőm állítólag azért nem jogosult, mert van egy 5 milliós ingatlanja.
Létezik ilyen??
Igen tudom írtam is egyik hozzászólásomba,hogy 28500ft.
Én decemberig 42200-at kaptam gondolod én nem voltam pipa mikor megtudtam,hogy lecsökkentették? van aki jól járt vele mert kevesebbet kapott.
2010 január 1-től életbe lépett rendelet értelmében a szociális törvény hátrányunkra változott, mivel
az erre járó támogatási összegeket a felére csökkentették én csak 28.500 Ft-ot kapok ettől az évtől kezdődően ebből a pénzből éljenek meg a vezetőink és osszák be, próbáljanak ilyen módon gazdálkodni belőle. Ez ellen senkisem tiltakozott
mindenki megszavazta.
Igen figyelik.
Akkor vagy jogosult a RÁT-ra ha nincs meg a megfelelő összeg 1 főre.
Mivel egyedül neveltem 2 gyereket míg férjhez nem mentem és csak családipótlék volt a jövedelmem így jogosult voltam rá.
Ki kell tölteni egy papírt és vinni kell jövedelemről igazolást családipótlék gyes stb...
Nagyon köszönöm a választ! És ez jó hír:).
Amúgy valahol azt olvastam, hogy figyelik a család egy főre eső jövedelmét a RÁT megállapításánál, de ismét csak hallottam, hogy ezt nem is nézik! Nálad hogy volt?
Szia
Én ugy tudom addig kapod ameddig nem lesz munkából jövedelmed.
Én több mint egy évig kaptam megszültem lett a gyes és eddig kaptam a RÁT-t.
Egyébként 28500ft
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- Babaváró támogatás tapasztalatok
- Menhelyről hoznék kutyát, tanácsot kérek tapasztalattal rendelkezőktől
- Részesül valaki rendelkezésre állási támogatásban? (korábbi nevén szociális segély)