Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán? (tudásbázis)
Most nézem, eltelt 7 év, és még mindig ugyanaz a kádunk van :D
Most már megvárom, amíg mozgáskorlátozottak leszünk és csináltatunk tusolót. Kár kidobni duplán a pénzt :)
Megcsináljuk, aztán kitart amíg élünk :DDDDD
Fürdeni meg járunk addig Anyuhoz :)))
Olyan félős belekezdeni egy fürdő-felújításba. Írtam, hogy a kézmosótálat már kicseréltük... Na az sem volt egyszerű... Nagyon időigényes. Mire a férjem kikocogtatta a lyukat (a csap helyét), szegényről még a víz is folyt. Ott álltam felette és egyfolytában duruzsoltam neki: Óvatosan, nehogy elrepedjen.... :DDDDD
Mert akkor ugye lehet újat venni és előlről kezdeni. :DDDDDD
Ha meg belegondolok a kádcserébe és a csempézésbe... Anyagilag sem olcsó megejteni!!! Pedig nekünk nem kell szakemberre költeni :DDDD
Legközelebb Miskolcon vagy Egerben van O.B.I. Mostanság nem készülök arra :-((
De a városban futok még egy kört utána...
Szia!!!
Köszi a tippet! Megnézem nálunk, biztosan lehet kapni. Nem messze lakok tőled, csak az ország másik végében....:DDDDDDDD (Ózdon hi-hi-hi BAZ megye) Azért nagyon köszönöm a felajánlást!!!!!
Lehet kapni fugafestéket is. Olyan,mint a tubusos ragasztó egy kis hegyes szivacsfejjel a tetején.Többfajta színben kapható.Azzal áthúzod a fugákat ,nagyon gyorsan megy.Előtte azért egy vízkőoldós átmosás nem árt.Látod most ha itt lennél a közelben tudnék adni is egy tubus fehéret.
Drapp helyett fehéret vettem az o.b.i-ban véletlenül és nekem színben az sehova sem passzol.
Bocs! Most néztem végig!!!
A fuga is elég csúnya (sötétszürke pedig alapvetően fehér akar lenni :D), próbáltam vízkőoldóval - de nagyon macerás. És van egy 19 hós babókom is = Ő meg mindig a nyomomban van...
Vettünk a barkácsboltban "fugakikaparót". Olyan mint a kapa, csak kicsi és nagyon hegyes. Azt mondták, ha ezzel kiszedem a régi fugát, akkor újra fugázható. (Mert én fugafestéket kerestem volna :D)
Na belekezdtem én ebbe a melóba! De olyan gyorsan abbahagytam, hogy öröm volt nézni!!! Kúvára nehéz munka!!!!!!
Szia!
Én tuti nem sósavaztam, de ki tudja az előző tulaj mit csinált.
Elég nehéz nap mint nap sikálni erőből. Ezt a módszert is ki fogom próbálni. Köszi
Sziasztok!
Nem vesztem el, csak most jutottam géphez. (Meg nem is voltam itthon a délután.) :DDDDD
Az az igazság, hogy különbül felrakta a mennyezetre a dekorhabot és a szegőket, meg a falra a tapétát, mint a sógornőméknek a mesterember! Nagyon precíz a munkájában. Néha túlontúl is. :DDD
A csempézéstől fél egy kicsit. De mondtam neki, hogy senki nem fogja nagyítóval vizsgálni. Úgy lesz jó, ahogy sikerül. Mi fogjuk azt nézegetni, nem más. (Biztosan szép lesz, ahogy a férjecskémet ismerem!)
A csempét, metlachit nálunk 1.500 - 2.500 Ft-ig rakják négyzetméterenként. Elég húzós lenne kifizetni.
Ez megér egy összehangolt akciót, főleg az iparosok tekintetében, mert eddig még csak álmodoztunk. Vízvezetékszerelő, burkoló... Konkrét anyagszükséglet összeírás kell, mert hiába vennék olcsón kis mennyiséget, ha pont hat darab mégis hiányozni fog :)
A szétveréstől jobban rettegek, mint az építéstől.
Tavasszal? Április körül, vagy előbb?
Pra...kerben láttam ilyent, de kifejezetten szakboltban még nem. Igaz, nem sok ilyen van felénk :(
Ecet,citromlé keverék 2:1 arányban. A felületre szódabikrbóna vagy mosószoda(darabos változat) bepermetezed a felületet hagyod egy picit 1-3 percig és pici dörzsizés után alaposan lemosod.
A keverék alkalmas a cvízkő, szappanmaradék, zsír oldására. Egy problematika van, festett hajat szépen kiszőkíti, ruhádből a színt kiveszi és ha jó mélyen belélegzed a keletkező gőzt, marja a torkod, de nem kicsit!
Szóval óvatjával kell használni, de ez mindent lepucol :)
További ajánlott fórumok:
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Mennyire tartjátok normálisnak, hogy 3 hónapos csecsemő kezét fogdossák és puszilgatják "idegenek"?
- Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát?
- Fontosnak tartjátok-e gyermekeitek életében a konfirmálást, bérmálkozást?
- Kis gyerek kis gond-nagy gyerek nagy gond?Igaznak tartjátok?
- Hogyan takarítjátok és tartjátok tisztán a sütőt?