Rántott zöldségfélék recept
A Rántott zöldségfélék hozzávalói:Hozzávalók:
2 fő részére kb 0.5 kg zöldség
5-6 dkg liszt
2 tojás
A Rántott zöldségfélék elkészítési módja:
Elkészítés: Karfiol: félig főzzük meg enyhén sós vízben, szedjük ki lecsorogjon. Tök: zsengét szeleteljük, sózzuk, idõsebbet hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük sózzuk. Padlizsán: vékonyan hámozzuk, szeleteljük, sózzuk. Alma: hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük. A zöldségeket a lisztben, tojásban megforgatjuk, forró olajban kisütjük. A panírozás a hagyományos módon is készülhet: liszt, tojás, prézli. A tányérra tegyünk két réteg papírszalvétát, és arra szedjük ki az olajból a megsült szeleteket. A papírszalvéta a szeletekből az olajat magába szívja. Rizskörtettel, burgonyakörettel tálajuk. A párizsiasan vagy rántva készült zöldségek nagyon ízletesek, de nem kalória és szénhidrátszegények. Rizs vagy burgonya körettel csak azok fogyasszák, akiknek 70-80 g szénhidrát tartalmú étkezésre van lehetőségük. A többiek , szerintem egyék önálló ételként, a panír legyen a köret helyett számítva.
Energia tartalom: kb. 380 kcal
Szénhidrát: kb. 30 g, hagyományosan panírozva kb. 40-45 g
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. júl. 5. 11:53
A rántott zöldségfélék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.