Rakottgríz recept

A Rakottgríz hozzávalói:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
kevés zsemlemorzsa
cseppnyi Vénusz olaj olaj
cukor
bármilyen piros lekvár


A Rakottgríz elkészítési módja:
Nagyon egyszerű, „gyerekkompatibilis” recept: a tejben megfőzöm a darát - ízlés szerint cukorral és sóval. Hígnak tűnhet, de ha megfőtt, egy negyed órára félreteszem, és addig dagad, hűl, sűrűsödik. Addig előveszek egy mély jénait. A zsemlemorzsát megpirítom az olajon, és egy evőkanálnyit szórok belőle a tál aljára. Aztán jöhet rá egy merőkanálnyi gríz, és pár csepp piros lekvár. A legfinomabb meggyel vagy ribizlivel, mert az savanykás... De ízlések és pofonok... Ezt a rétegezést folytatom: morzsa, gríz, lekvár... míg el nem fogy. Melegen is szoktuk enni, ha nagyon éhesek vagyunk, de érdemes ikább hűtőbe tenni, és kihűteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakottgríz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook