Rakott zeller recept
A Rakott zeller hozzávalói:60 dkg zellergumó
40 dkg laskagomba
6 db tojás
2 dl tejföl
4 dkg vaj
só
őrölt bors
A Rakott zeller elkészítési módja:
A meghámozott zellergumót félujnnyi vékony karikára vágjuk.A tojást megfőzzük és szintén karikára vágjuk.A megmosott gombát cikkekre vágjuk.Vajjal kikenünk egy jénait.Zeller tojás gomba-rétegezve tesszük a tálba.közben borssal meghintjük.A tejfölt 2 nyers tojással sóval borssal kikeverjük és ráöntjük a zöldségekre.A megmaradt vajat kis darabkákban a tetejére tesszük.Előmelegített sütőben közepes hőfokon 40-45 perc alatt megsütjük.Torta szelet formára vágva forrón tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. febr. 28. 23:33
A rakott zeller elkészítési módja és hozzávalói.