Rakott sült karaj... recept
90 perc
A Rakott sült karaj... hozzávalói:
10-12 szelet sertéskaraj
15-20 dkg bacon szalonna
10 dkg szeletelt szárazkolbász
1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
1 nagy fej hagyma
20 dkg sajt
só
bors
A Rakott sült karaj... elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön. A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján. Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. febr. 19. 10:34
A rakott sült karaj... elkészítési módja és hozzávalói.