Brassói aprópecsenye baconnal recept
60 perc
A Brassói aprópecsenye baconnal hozzávalói:
1,2 kg tarja
2 nagy fej hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
1 db babérlevél (kisebb)
8 szelet bacon
8 dkg sertészsír
himalájai kősó
sok őrölt bors
sok morzsolt majoránna
kevés őrölt kömény
kevés fűszerpaprika
1 kiskanálnyi darált csípős paprika
2,5 kg burgonya
A Brassói aprópecsenye baconnal elkészítési módja:
Egy nagyobb edényben a zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, erre jön a csíkokra vágott tarja, amit fehéredésig pirítok. Ezután mehet bele a zöldpaprika, a paradicsom, a fűszerek ízlés szerint és a fokhagyma. Percekig kevergetem, majd egy kevés vízzel felöntöm, és lefedem. Ezt a folyamatot ismételgetem 8-10 alkalommal, amíg a hús vajpuha nem lesz, de még nem esik szét. Mindig csak kevés vizet öntök alá, hogy piruljon is, párolódjon is. 60-70 perc alatt elkészül. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, és egy nagy lábosban sós vízben, forrástól számított 5 percet forralom, majd rögtön leszűröm. Egy olajsütőt feltöltök olajjal, és ebben sütöm ki 3 részletben a burgonyát, majd sózom, és az elkészült brassói húshoz keverem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. febr. 13. 10:19
A brassói aprópecsenye baconnal elkészítési módja és hozzávalói.