Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) recept

Rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) recept

A Rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) hozzávalói:
Burgonya (6db)
Tojás (4db)
Virsli (4db)
Aktívia vagy tejföl (1kis doboz)
Vegeta (2kávéskanál)


A Rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) elkészítési módja:
Aki szereti a virsli vagy burgonyasalátát, annak ajánlom ezt a receptet. A burgonyát(héjastol) vizben megfőzzük. Ha félig már megpuhult(villával ellenőrizhetjük)akkor a tojást és a virslit is megfőzzük mert ezeknek nem kell sok idő. A tojást én minimum 10 percig főzöm mert keménynek kell lennie a belsejének. Előveszünk egy üveg vagy egy műanyag tálat és ebbe beletesszük a felkarikázott virslit, tojást és burgonyát. Ennél az ételnél nem kell egymásra tenni az alapanyagokat sőt nem is kell szabályosra vágni őket, mert úgyis összekeverjük és szétesik a burgonya meg a tojás is. Itt nem a látvány a lényeg, hanem az íz! :)) Előveszünk 1 doboz tejfölt vagy natur aktíviát (mi jobban szeretjük ezzel, ha szeretitek az aktíviát, ti is kipróbálhatjátok vele.) A tejfölbe (vagy aktíviába) teszek 2 kávéskanál vegetát és elkeverem benne. (NE TÖBBET mert a virsli eleve tartalmaz sót) Ráöntöm a tojásos virslis burgonyára és jól összekeverem. Úgy kell kinéznie mint a boltokban kapható salátáknak. Hütőbe tesszük és ha hazaérnek a családtagjaink akkor csak mikróban mindenkinek az adagját átmelegítjük. Mi melegen szeretjük, de hidegen is finom. A LÉNYEG: A megfőtt, felkarikázott alapanyagokra (burgonya, tojás, virsli) ráöntjük a vegetás aktíviát vagy tejfölt és összekeverjük. NAGYON EGYSZERŰ ÉS FINOM! Ezt akkor találtam ki amikor a gyerekek még kicsik voltak és nem volt sok időm főzőcskézni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook