Rakott krumpli recepteket várok ki hogyan csinálja? (tudásbázis)
szinte eltűnik benne, viszont nagyon is jól harmonizál a krumplival és a füstölt kolbival.
Próbáld ki egyszer (akár úgy,hogy a felébe teszel és megjelölöd fogpiszkálóval azt az oldalt. Ha nem ízlik, nem csinálsz töbször.Én a főtt tojást nem eszem meg, így nekem van kijelölve egy tojásmentes oldal :))
alma nélkül isteni lehet! :)
Nekem valahogy a magyaros ízekbe nem fér bele a rakott krumpliba az alma...nem tudom,fura így első hallásra :)))
??
krumpli, tojás, füstölt kolbász, hagyma, alma, néha füstölt karajszeletek
tetejére meg tejföl, amibe keverek erős pistát vagy pirosaranyat és megborsozom.
Héjában megfőzöm a krumplit,sós vízben.
Ha kihűlt megpucolom.
Tojásokat főzöm,pucolom,karikára vágom.
Én szoktam darált hússal is,kolbásszal,szalonnával csinálni.
Darált húsos:apróra vágott vöröshagyma,olajon dinsztelem,rá a darált húst,sózom,borsózom.
Kivajazott jénai tálba elkezdem pakolgatni:1 sor krumpli.1 sor hús(v.kolbi),1 sor főtt tojás,s kezdem előröl,még el nem fogynak az alapanyagok.
Tejfölt általában 1 kifőtt tojás sárgájával összekeverem,só,kis pirospaprika,ráöntöm,eloszlatom,aztán mehet rá a reszelt sajt.Sütőbe be-ki,és már lehet enni :)
További ajánlott fórumok:
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Segitsetek! Elfelejtettem megfozni a rizst a rakott kelbimbohoz!! Mit csinaljak?
- Ti hogyan készítitek a csülkös krumplilevest? Recepteket várnék. :-)
- Van itthon gépsonka, tojás, krumpli, majonéz, tejföl, milyen salátát csináljak?
- Ki hogy csinálja a tepsis krumplit? Hagyományos és újított recepteket is szívesen olvasnék!
- Adnátok jól bevált vajas és krumplis pogácsa recepteket?