Ki hogy csinálja a tepsis krumplit? Hagyományos és újított recepteket is szívesen olvasnék! (tudásbázis)
Nyers burgonyát ubokagyalun legyalulom,kevés sóval és borssal füszerezem,majd zsírozott
tepsebe elterítem,tetejére jó húsos füstölt szalonnát,sonka vagy füstölt tarja szeleteket teszek.Addig sütöm amig az alja pirosra és jó
ropogósra sül,a teteje finom puha lesz.Átveszi a füstölt husik ízét, illatát.Télen savanyúkáposztával a legfinomabb.
nálunk ezeket rakott krumplinak hívjuk, a tepsis krumpli az a simán fűszerezve tepsiben megsütött köret :) na de ezt nem kötekedésből mondom, tényleg :)
Nálunk amúgy nyers krumplikarikákat alulra egy rétegben, megsózom, rá a főtt tojáskarikák, meg kolbászkarikák, még egy réteg krumpli-só, megint a tojás-kolbász, és végére krumpli réteg. Alufóliával letakarva berakom sülni, és mikor már majdnem puha a krumpli leöntöm 3 tojással összekevert nagy doboz tejföllel, és amíg megpirul a teteje addig sütöm.
"anyósóm" tesz bele még hagymakarikákat is, és pirított szalonnát - valami isteni ez is :)
Karikára vágott burgonya, előtte meg szoktam főzni, főtt füstölt tarja, fehérboros káposzta (esetleg reszelt répa) rengeteg tejföl, sajt. Összekeverem a zöldségeket a tejföllel és közé teszem a tarját.
Nem ez a hagyományos, de mi így szeretjük.
karikára vágott krumplit befűszerezek, kevés olajjal elkeverek, tepsibe terítem, sózom, rászórok kolbászkarikákat (csípőst), egy felkarikázott hagymát
Anyukám szokott füstölt tarja szeleteket is rárakni
utolsó percekben ráütök 2 tojást, amivel még kicsit visszatolom, s ezek tükörtojás formájában rásülnek
Én még az alapreceptet sem ismerem :))))
Ezért szívesen olvasom mindet :)))
További ajánlott fórumok:
- Magyar hagyományörzés
- Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan
- Karácsony - kullogás a hagyomány után
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Rakott krumpli recepteket várok ki hogyan csinálja?