Raffaello (beszélgetés)
Én kevesebb cukorral csináltam.
És nem ártott neki a kicsit sós mandula:)
Finom lett nagyon.
Sok receptet próbáltam de szerintem ez a legjobb!
Sok sikert az elkészítéshez.
Raffaelló(tejporos)
30dkg cukor
1dl víz
25dkg rama
30dkg tejpor
2cs kókuszreszelék + a hempergetéshez(kb 1/2cs)
mandula vagy dió(el is hagyható)
Elkészítés:A cukorból és vizből szirupot főzünk,hütjük.Hozzá adjuk a margarint,a tejport és a 2cs kókuszreszeléket.Jól összedolgozzuk(ha puha akkor dermedésig hütöbe rakjuk).Diónyi gombócokat formálunk/közepébe diót-mandulát rakhatunk/,kókuszban megforgatjuk.
Felvitte:betty1372, 2009-11-09, 13:46
Én egész éjszakára hűtőbe hagytam!
Szia!
Leírnád a Raffaello receptjét?
Nagyon szeretem,csak kicsit drága...
Köszi csajok:)
Az lesz,hogy megpróbálok egyet,kicsit visszarakom még a hűtőbe és később megkóstolom.
Ha jó,megcsinálom a többit is ha nem akkor meg nem lesz bele mandula!!!:D
Szerintem jó lenne sós mandula is.
Ez a süti nagyon édes, akár még külön jót is tehet a sós íz.
Az szerintem nem lesz jó bele, mert a só átjárta.
A sótlan mandulát 20 mp-re forrásban lévő vízbe kell tenni, aztán hideg vízzel gyorsan lehűteni, ezután simán ki lehet nyomni a héjából.
Sziasztok!
Ma csináltam raffaellot,most vettem ki a hűtőből,szépen meg is dermedt.Szeretnék beletenni mandulát,de csak sós és héjas mandulám van itthon.Nem tudom mit csináljak.A héjat nem tudom,hogyan tudnám "eltűntetni" róla?!És hogy sós is....nem tudom milyen lenne így:(