Qlaira fogamzásgátló tabletta (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Én 8 éve szedek fogamzásgátlót, kezdtem a lindynett20al. Évekig szedtem igazából nem volt semmi problémám csak a libidó. Váltottam 2 éve a corenellre amitől a melleim becsomósodtak, allandoan fájtak es sok más problémám is volt. Így abba is hagytam. Fél évig nem szedtem semmit, a libidóm a toppon volt csak hogy közben kiderült, hogy nekem is PCOS-em van mivel fél évig nem menstruáltam. A doki azt mondta, hogy amíg nem szeretnék gyereket addig ez az egy megoldás van a betegségre, így újra elkezdtem szedni, ma Yadine-t. Ettol a mellem szintén fájt hónapokig időszakosan, meg is nőtt, de a libidóm szintén eltűnt. A páromat szeretem, imádom de így nehéz élni, hogy nem pörgök úgy a szexen mint az elején amikor nem szedtem, mikor össze jöttünk. Már próbáltam azt, hogy termeszetes hormont szedek a Maca gyökérpor formájában, mert arra azt írják, hogy növeli a libidót. Részben bevált, de nem tuti :(
Most voltam szűrésen és a dokinak elmesélve arra jutott, hogy próbáljam meg a Qalira-t. Attól tartok ez sem fog beválni, főleg ijesztőnek is hangzik az, hogy színes tabletta meg nem kell szünetet tartani... Nem tudom mitévő legyek.
Szerintem egyik sem jobb a másiknál, főleg ahogy olvasom a véleményeket.
Irigylem azokat, akiknek semmi panaszuk nincsen a gyógyszertől :(
Tényleg ennyire borzasztónak tartjatok a Qlaira-t? :/ mennyibe kerül egyébként?
Szia, a szokásos vérvételre küldtek, abban nem tudom van-e, de minden eredményem rendben volt aszerint.
Szintén zenész, én azért is kezdtem el szedni, mert voltak cisztáim, a legutóbb golflabda méretű.
Volt, hogy sokáig nem jött meg, akkor már szinte vágytam rá, hogy megjöjjön végre, szerintem nem egészséges, ha az ember lányánál kimarad ez a dolog.
Szia,
én 4 hónapig szedtem, PCOS-esként, nekem semmilyen mellékhatásom sem volt tőle, mondjuk énnálam a mensit se hozta meg (ezen eléggé csodálkoztam, de az orvos szerint normális).
A fejfájás fura nálad, hadd kérdezzem meg mert engem is érint, csináltak véralvadás panelt mielőtt szedni kezdtél bármi fogigátlót?
Sziasztok,
csak a tapasztalataim szeretném megosztani a gyógyszerrel kapcsolatban.
Az évek során hosszabb-rövidebb ideig 4 féle fogamzásgátlót szedtem és egész egyszerűen nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nem nekem valók, egyik sem.
A négy közül ez volt a legrosszabb mellékhatások tekintetében és ezt bírtam a legrövidebb ideig. Ma szedtem be a 11. szemet és holnap már nem fogom. Komolyan, borzalom.
Az én mérlegemen a következők vannak:
- brutális, elmulaszthatatlan fejfájás
- hajhullás, de ez lehet az előzőtől is, ősszel amúgy is szokott hullani a hajam, de azóta nem nagyon hagy alább
- borzasztó hüvelyszárazság, nullához közelítő libidó.
Azért kértem másik gyógyszert az előző után a dokimtól, mert enyhén annál is tapasztaltam a tüneteket és lelkes voltam, de ez pokollá teszi az életemet. A korábbi kétfélét évekkel ezelőtt szedtem, és a fejem fájdogált, de más komolyra nem emlékszem. Egyébként szerintem súrolom a nimfo határmezsgyét, de mióta megint fogamzásgátlót szedek, kezd egyre fontatlanabbá válni számomra a szex, pedig a párommal minden rendben, imádjuk egymást.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne szedjen fogamzásgátlót, ha mégis, akkor NE EZT!!!!!
Sziasztok
Az én kérdésem az lenne hogy:
Qlairát szedtem regebben ugy 2éve de csak fél évig mert utána abba hagytam de nem volt semmi gondom vele.
Most elkezdtem megint csak az a probléma hogy vér volt a vizeletembe és azt hittem hogy megjött ez volt kb 3 napja és bevettem az 1. fogigátlót tegnap szombaton megjött este (nem vettem be semmit) ma meg bevettem a fogigátlóból a 2. tablettát.
(amikor elmentem ügyeletre a "vérpisilés" miatt akkor az orvos ezt javasolta)
Erröl mi a ti véleményetek mert azért egy picit mégis aggódom.
Köszönöm a válaszokat további szépnapot mindenkinek!
Sziasztok!
Az utolsó 4 tablettát már nem vettem be, mert zsibbadt az arcom.
A harmadik gyógyszermentes napon váltottam barnázásból nagyon enyhe vérzésbe. Van valakinek tapasztalata hogy meddig tart a menstruáció és milyen erősségű?
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és több rosszat olvastam mint jót.
Nekem vérzés zavar miatt adták.
Még az első hónapot sem szedtem végig, de a másodikat nem fogom elkezdeni. 5 napot leszámítva végig véreztem.....
sziasztok!
ellfelejtettem bevenni a 20. bogyeszt, most olvasom, hogy kezdjek új levelet???
honnan, az első szemtől? vagy folytassam az elkezdettet a soron következővel? mit tegyek?
köszi
Szia tnorika!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy gyakrabban írnak bármilyen fórumra azok, akiknek valami gondja volt (tabival, szállással, szolgáltatással, stb), de ez nem is baj, legalább megosztják a tapasztalatokat, ez a cél.
Én is Qlairát szedek 5 hónapja, semmi bajom tőle (írtam is, hátha bátorít valakit) és majd nyáron hagyom abba.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy miután abbahagytad, rendben volt a mensid? Beindult a peteérésed vagy várni kell ilyenkor (nemtom... hónapokat?), hogy elinduljon a szervezet magától? Neked hogy volt?
Sziasztok!
Kíváncsiságból a fórumra tévedtem...én 2 évig szedtem a Qlairát és 5 hónapja abbahagytam, mert az a véleményem, hogy 2 év után nem árt egy kis szünetet tartani, ha az ember hormonokat szed (magánvélemény, nem fontos :)). Most akartam újra elkezdeni a tablettát és rákerestem interneten...akkor bukkantam rá erre a fórumra...elképesztő milyen tüneteket olvastam! Az a véleményem, hogy általában azok írnak fórumokra, akiknek negatív tapasztalatuk van, mert sorstársakat, válaszokat, egyéb tapasztalatokat keresnek...ha nekem problémám lett volna a tablettával, én is biztosan így tettem volna! De mivel SOSEM SEMMILYEN jellegű gondom nem volt, ezért ESZEMBE NEM JUTOTT fórumokra regisztrálni és írogatni. Most is csak azért teszem, mert elképedtem a sok negatív vélemény olvasásakor...és el szerettem volna mondani, hogy az esetek nagy többségében tényleg azok írnak ilyen fórumokra, akiknél nem működött a tabletta. Mindenkit arra bíztatok, hogy kezdje el a tablettát, mert ahány szervezet, annyi reakció! Én ma kezdtem el újra szedni a Qlairát, mert elégedett voltam és nem látom értelmét annak, hogy mások véleménye elriasszon. Mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik tabletta nem jön be neki és melyik igen. Én is próbáltam a Qlaira előtt kettő másikat és nem jöttek be (annó én is írtam azokra a fórumokra, amelyek ezekkel a tablettákkal foglalkoztak - mert gondjaim és kérdéseim voltak). Sok sikert mindenkinek :)
Sziasztok!
Én most tartok a 6. Qlaira levél közepénél és nagyon gondolkodom rajta, hogy felirassam-e a következő adagot. Nekem a gyakori fejfájások miatt javasolta a doki ezt a bogyót, de:
- a fejem ugyanúgy fáj,
- feszül/fáj a mellem
- szerintem a gyógyszer miatt feljött néhány kiló,
- valamint nagyon csúnya és már-már gennyes "ragyák" jöttek ki az arcomon.
Jelen esetben ez utóbbi zavar a legjobban, mert sose voltak ilyen jellegű gondjaim, kamasz koromban sem.
Van esetleg valami tippetek ezekre a ragyákra? Mivel hormonális eredetűek, ezért én nem nagyon hiszek a csodakencékben, de nektek hátha van valami jó ötletetek.
Ami viszont pozitívum, hogy mindig pontosan jön meg és tényleg csak 3 napig tart kb. egy-egy mensi.
Sziasztok!
én 7 hónapja szedem a Qlairát (előtte Yasminelle nem jött be), a emllékhatások közül az alábbiak jelentkeztek:
-fejfájás
- mellfeszülés
- 7 hónap alatt mindössze 1x menstruáltam-na ettől kicsit már beparáztam. Mindig azt gondoltam, nem baj, majd a következő hónapban, de most megint hónapok óta nincs mensesem. Milyen fogamzásgátlót tudnátok helyett javasolni, ami Qlaira után bevált? Már van két gyermekem, elvileg nem tervezünk több babát. 37 éves vagyok.
Szia! Miután az első szem bevétele után súlyos pszichés problémáim lettek és a nőgyógyászom és egy pszichiáter javaslatára nyugtatóval bírtam szedni 7 napig, szerintem olcsón megúsztad!! Bármit eltudok képzelni erről a tablettáról!!!!
2 havi adag meg a megkezdett a nyakamon!! A nőgyógyászom meg kísérletezget?!! Soha nem voltak panaszaim az előző fogamzásgátlóktól, max köztivérzés, ezért váltottam. Nem érte meg!!
Amúgy klimaxos tüneteim és állandó fejfájásom is volt miatta.
Jó hír a bizonytalanoknak: most 3 hónapja tértem át a Qlaira-ra és semmi bajom tőle.
Olvastam ezt a sok hozzászólást, hogy milyen sok lánynak nem jött be és minden bajotok volt tőle és nagyon paráztam - addigra már elkezdtem az elsőt és nem akartam abbahagyni -, de egyáltalán semmi gond, az átmenet is zökkenőmentes volt, rögtön az első hónaptól kutya bajom.
Szóval mindenkinek másképp tolerálja a szervezete, nekem bejött.
Semmi mellékhatás.
További ajánlott fórumok:
- Jangee fogamzásgátló tabletta
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Vélemények a Mercilon fogamzásgátló tablettáról
- A fogamzásgátló tabletta veszélyei
- Qlaira fogamzásgátló tabletta mennyibe kerül? Mennyire jó fajta?
- Qlaira fogamzásgátló tablettát szedek és a 26. tablettánál járok és azt akarom megtudni hogy az normális ha a 26. gyógyszernél sok a vér?