Progressz lencsés szemüveget vettem! Nem igazán "látok"! Meg fogom szokni? (tudásbázis)
Távolra és közeltávolra jól látok, csak ne kelljen lépcsőn menni. A monitorhoz annyi ideig kell beállítani a fejem, hogy ínkább a régi dolgozós szemüvegem használom. Attól meg agybajt kapok, hogy a divatos viszonylag keskeny lemcsébe az olvasó rész egy sor elolvasására nem elég. Legalább forgatom a fejem, a beteg nykamnak direkt jó torna. Leginkább csak akkor veszem fel, ha elmegyünk otthonról, és tudom, hogy bevásárlás is lesz, mert a páromtól nem merem megkérdezni, hogy mi van ide írva ? Hol a szemüveged, a jogos kérdés. Ő hamar megszokta, igaz neki nem divatos , hanem normál méret.
A progresszív szemüvegeket meg kell szokni, de ha nagyon nem megy (1-2 hét múlva se) az optikusok sok mindent be tudnak állítani a kereten (pl. dőlés-szög, ívelés)amik nagyon sokat számítanak. Lehet, hogy a szédülésnek, hullámzó képnek az oka csak a keret rossz beállítása.
nincs kizárva! a fül a szem mind mind felelős a szédelgésekért!nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a bajod.mond meg a dokinak a szemüveget is,de csak miután már ő megmondja szerinte mi a gond! szia:Hajni
Hat en is megkaptam mult heten a progressziv sze-
muvegemet.Nem tudom,a szemuveg miatt,vagy valami mas miatt,de mar penteken rosszul lettem.Elmentem maszek alapon orvoshoz,mert forgott velem az agy,szedultem,hanyingerem volt.Allitolag,valamilyen virus van bennem.Csak nem javul,a helyzet,mar nem merem feltenni a szemuveget.A haziorvosom adott beutalot,most megyek,a neurologiara,es minden vizsgalatra.
Lehet,hogy a szemuveg nem jo,es azert vannak,a rosszulletek?
én is csak ezt hordom.az utcán is néha szédelgek vele...
Nekem tegnapelott lett kesz.Egy kicsit furcsa,de
megkell szokni.Nem hasznalom a masik szemuvegemet,hogy ezt szokjam.A fejem forditani kell,hogy jo lassak.Mondta az optikus,hogy 2 het kell hozza.Kitartas mindenkinek.
Hát akkor kitartás! Az emberek 90% megszokja.
voltam,állítólag bennem van a hiba....
hát most még vakoskodok!
Esetleg menj vissza az optikába, nézzék meg, hogy pontosan van-e becsiszolva a lencse.
én még mindig kicsit szédelgek-tévelygek benne.de muszáj megszoknom.
akkor biztos jó minőség
én kaptam a lencséhez garancia kártyát
ez egy HP Sentoris, V-Super, *GH*,Pl
Nem csúcsminőség, de könnyen megszoktam. Hazajöttem az Optikustól, felraktam, és azóta ezt hordom:)
nekem is fura,de nem szabad letenni...
Gyakorolok, gyakorolok, hát... A monitorral is úgy vagyok, hogy próbálom az új szemcsivel, de egy idő után átcserélem a régi olvasóra.
az rá van írva a papírra,hogy milyen a lencse?nekem elvileg valami fullos van,vékonyított,meg tükröződés mentes,meg a fenetudja.
szia! nem a bifokális!!! ez minden féle távolságra jó! nem csak közel-és távolra.a köztest ugyan úgy látod!már ha látod:-)).
mi még megszokás alatt vagyunk,nekünk még fura!főleg,hogy eddig csak olvasót használtam.
Nyugi, meg fogod szokni. Mondjuk az is számít, milyen lencséd van, vagyis milyen szélesek a csatornák. A nagyon olcsót nem szabad megvenni, mert igen keskenyek a csatornák, nehéz megszokni.
Nekem azt javasolták, hogy le kell ülni a tv elé, kezünkben egy könyvvel, és próbálgatni felváltva a tv-t nézni, és olvasni. Egy idő után észre sem veszed a váltást
Nekem 4 hónapja van, és el sem tudom képzelni nélküle az életem.
Kész lett a szemüvegem! Hát, nem tudom, hogy fogom megszokni. Messzire jó, de olvasni csak egy bizonyos ponton tudok vele, na még arra "beállítom a fejem"...
Ez mit jelent pontosan? Csak nem a jó öreg bifokálist asszonynéven?
Ülj messzebb a monitortól, hogy belásd az egészet!
Próbálgasd, hogy a jobb, meg fogod szokni!
Én például már annyira hozzászoktam, hogy észre sem veszem, hogy mozgatom a fejemet.
hát köszi,kicsit megnyugodtam.
a monitort ha nézed és olvasol,akkor is viszed a fejed picit a sorok után?
Ne aggódj, meg fogod szokni, és észrevétlen kialakul, hogy épp melyik részén nézzél. Eleinte még észreveszed, hogy mozgatni kell a fejed, de aztán minden automatikus lesz. Már több éve ilyen szemüvegem van, és szuper jó. Már többször arcot mostam benne, mert észre sem veszem hogy szemüveg van rajtam.
Hat nekem is mondtak,hogy ennek a szemuvegnek a
hasznalatakor a fejet kell mozditani,hogy lassak vele.
messzire nagyon jó lett,de például a klaviatúrát nem látom be vele,csak ha mozdítom a fejem is!
Az enyem is most lesz kesz.Azt mondtak,hogy egy kis ido kell hozza,hogy megszokjam.Biztos megfogod szokni.
Én most rendeltem meg, 13-ra ígérték, de még nem készült el. Előre félek, hogy tuti nem fogok látni vele. Majd írok ha készen lesz.
Igen mindenféleképpen! Nekem is az van, bár nekem nem volt gondom vele, elég jól megszoktam. De a páromnak nehezebb volt.
tegnap csináltattam az új szemcsimet,és nagyon fura az egész. kíváncsi lennék mások tapasztalatára,mert ez is megszokási garanciás,érdemes-e várni,meg szokom-e egyáltalán?
Progressz lencsés szemüveget vettem!Nemigazán "látok"!Meg fogom szokni?
További ajánlott fórumok: