Próbálta valaki a természetes higiénia szerinti életmódot? (tudásbázis)
Igen, ez így jó.
Én pl. nagyon sokszor ettem olyat is, hogy két vékony szelet rozskenyér, közte szeletelt avokádó, szeletelt paradicsom, imádtam (ha éppen tanfolyamra jártam, vagy csak nem volt kedvem főzni, ilyet ettem).
Ma fejtett bableves volt, nekem tej nélkül. A második penne mindenféle zöldésggel (patiszon, cukkini, sárgarépa, tök ...) csak nekem tejszínes ,,trutymó" nélkül.
Holnap anikó sajtot, hagymát és paradicsomot sütünk bazsalikommal, oliva olajon. Csak én nem eszem hozzá kenyeret.
Remélem így jól csinálom.
sziasztok
melyik könyvet érdemes megvenni? Nekem sem ártana "pár" kiló minusz
Ez több, mint OK! Gratulálok :)!
Én 169 cm vagyok és kb. 80-81 kiló ... de egyre kevesebb :)! Türelmetlenül várom a decembert!!!
Néha kicsit nehéz ...
Három hónap alatt!?!! Nem semmi! Megkérdezhetem, hogy mennyiről indultál? Mert az sem mindegy.
Szia!
Szigorúan betartottam, minden alapelvét.
Viszont SEMMIT nem mozogtam, nekem akkor éves zárás volt a szakmámban, és a szgépnél ültem reggeltől estig.
Február elején kezdtem, és középsulis ballagásra voltunk meghívva, akkor már tűbe lehetett fűzni, olyan vékony voltam (ez kb. valamikor májusban van).
TESTKONTROLLT ???
Kb; 1994-ben olvastam először az orvos házaspár könyvét.
Nagyon hamar lefogytam a módszerrel -tudom,ez ÉLETMÓD- s jól éreztem magam.
Évekig követtem az életmódot,délig csak gyümi,szétválaszva a szénhidrát-fehérje...stb
Pár éve fokozatosan megszegtem a szabályokat :(
Eredmény; + 16 kg :(
Június óta visszatértem ,igaz,korántsem oly szigorúan,mert én a tej-tejtermékről képtelen vagyok lemondani. 7kg már lement:).
Én mindenkinek bátran ajánlanám.
igen, Párizsban pedig 1 -1,5 euro.
a múltkor vettem valami szeletelt vákuumfóliás trappistát az nagyon finom volt. ínyenckém, a Caprice des dieux-t ismered? ;)
Szinte mindent eszel, amit egyébként is, csak arra figyelsz, hogy mit mivel eszel együtt. A tejtermékeket sem tiltja egyértelműen, elmondja, hogy miért nem javasolja.
Amit egyértelműen nem ajánlj, az a kávé, a kóla, a túlzott koffein, a cukor. Kötve hiszem, hogy ezek hiánya okozhat hiánytüneteket a szervezetben.
a délig-csak-gyümölcs-elv a 90 napos diétában is benne van, és utána még 3 hónapig folytatni is kell(ene)
Étkezés utáni gyümölcsevés helytelenségéről is hallottam már.
Találtam egy ilyet:
A TERMÉSZETES HIGIÉNIA.
A hosszú élet előfeltételeként elkerülhetetlenül szükség van a természetes higiéniára. Ez a következő pontokat foglalja magába:
• A test természetes emésztési ciklusainak az elfogadása, megértése.
• Mikor és hogyan kell a gyümölcsöket elfogyasztani.
• Magas víztartalmú élelmiszerek koncepciója.
• Az élelmiszerek helyes, illetve megfelelő összeállítása.
• Méregtelenítés.
A test természetes emésztési ciklusai.
A természetes higiénia megtanít minket arra, hogy az emberi test emésztési rendszerének napi viszonylatban három ciklusa van 8 órás fázisban.
Déltől – 20 óráig:
Appropriációs – fázis ( élelem bevitel és emésztés)
20 órától – 4 óráig:
Asszimilációs – fázis ( az élelem feldolgozása és resorpciója)
4 órától – délig:
Eliminálási – fázis ( a salakanyag kiválasztása ).
APPROPRIÁCIÓS – FÁZIS (DÉLI 12 ÓRÁTÓL – 20 ÓRÁIG).
Az emberi test értékeli, ha ez a fázis pontosan déli 12 órakor kezdődik, és a megadott időintervallumot nem lépi túl. Mindazok Önök közül, akik késő délelőtt kelnek fel, könnyen be tudják tartani a déli 12 órás határidőt, nevezetesen addig nem esznek semmit, miután a szervezet még az eliminálási – fázisban van, és a táplálékfelvételre még nem készült fel. Amennyiben a délután elérkezett nem érezzük jól magunkat, ha nem eszünk semmit. Ebben a nyolc órás fázisban a szervezet élelmet, táplálékot kíván, és ha ezt nem kapja meg ezt a ’szükségállapotot’ összetéveszthetetlen módon jelzi, az éhségérzettel. Ebben a fázisban a legfontosabb követendő szabály: egyél, ha éhes vagy.
ASSZIMILÁCIÓS – FÁZIS ( 20 órától – hajnali 4 óráig )
Ez a fázis túlnyomórészt éjjel zajlik le, és ezért tanácsos a táplálékbevitelt pontosan befejezni, hogy ez a fázis el tudjon indulni. Ebben az éjszakai fázisban kerülnek kivonásra és feldolgozásra a táplálékból a tápanyagok és nem véletlen, hogy ez a folyamat pontosan akkor játszódik le, amikor a test pihen, az emésztőrendszer lassan lendületbe jön és minden nagyobb zavaró körülmény nélkül el tudja végezni feladatát. Természetesen nem a legjobb gondolat, hogy késő éjjel, vagy kora reggel az Appropriációs – fázist elindítani ( azaz táplálékot magunkhoz venni és megemészteni ), miután az Asszimilációs – fázis összefüggésben van a vízszintes testhelyzettel, melyet alvás közben veszünk fel. Az éjszakai fázis alatt a szervezet a bélből, amely az emberi felsőtest hosszának 12 szerese, tápanyagokat von ki, és melynek feladata a természetes növényi tápanyagokban található magas víztartalmat olyan sokáig a szervezetben tárolni, amíg minden tápanyag kivonása meg nem történik. Amennyiben az utolsó étkezés – amelyet kiegyensúlyozott kombinációban állított össze, a következő fejezetekben leírtak alapján - és az ágyhoz tántorgás között legalább három órát hagyunk eltelni, ekkorra a gyomrot már elhagyta az étel és a legnagyobb nyugalommal vándorol az emésztési szakasz felé, ahol összenyomásra kerül, és kivonásra kerül belőle az összes tápanyag…. mialatt Ön kényelmesen és békésen pihen a párnák között. Az éjszaka folyamán a tápanyagok felosztódnak: ezalatt a szervezet a számára fontos anyagokkal feltöltésre kerül, megsérült sejtek lecserélésre kerülnek és gondoskodik arról, hogy a vér és a Lymph – system a hulladékot ’összegyűjti’ és a megfelelő gyűjtőhelyre szállítja, ahonnan majd reggel a ’szemételszállítás’ lerendezi.
Amennyiben Ön röviddel a lefekvés előtt farkas éhségében elköveti azt a halálos bűnt, hogy egy Sajtos - Ananászos pizzát elfogyaszt (a hozzá járó extra erős pepperonival ), akkor azzal az érzéssel fekszik le, hogy a Gellért-hegy nyomja a gyomrát. Az Ön teste vízszintes helyzetben van, ami azt jelenti, hogy a nehézségi erő a gyomrára – és mindenre ami benne van – nehezedik és hajnali háromkor még nagy szüksége lesz egy fél vödör Antacidára, (vagy bikarbonátra, bilagitra stb. gyomorsav elleni szerre) a gyomorban dúló tüzek oltására. Amennyiben pedig ezek a szerek nem állnak rendelkezésre, akkor bizony lőttek a zavartalan, nyugodt pihenésnek, és a kései órában elfogyasztott vacsora a szó szoros értelmében megfekszi a gyomrát.
ELIMINÁLÁSI – FÁZIS ( hajnali 4 órától – déli 12 óráig )
Hajnali 4 órától kezdődik a „tisztítási – fázis” és a szemét elszállítása. A szervezet az elfogyasztott táplálékot értékesítette és az értéktelen táplálék – maradékot, melyeket nem tud felvenni és megnyugtató módon az anyagcsere folyamatba illeszteni, és tovább értékesíteni, megmarad. Az eliminálás kifejezés alatt egyszerűen azt értjük, hogy a szervezet a számára már értéktelen hulladék anyagot eltávolítja, kilöki magából, mégpedig a fel nem dolgozható hulladékot, valamint a test által termelt hulladék anyagokat, melyekre még később rátérünk. Az emberi test nagyon nagy hatásfokú folyamatokkal rendelkezik a hulladék megsemmisítését illetően: vizelettel és széklettel távolítja el a hulladékot. Éppen ilyen módon szabadul meg az emberi test az anyagcsere közben keletkező, a szervezetben felgyülemlő Toxinoktól (mérgek), azáltal , hogy ezek a hónaljban, vizeletben, székletben, térdhajlatban a fülek mögött, valamint orron, szájon át, fülön keresztül és bőrön keresztül választódnak ki.
A három ciklus közül a legkevésbé az eliminálási fázist respektáljuk – és ennek következményei vannak, amely a világ lakosságának nagyon nagy százalékát érinti, amely az egyén egészségére katasztrofális kihatással van. Ennek oka: az eliminálási fázist rendszeresen és tudománytalanul szabotálják, azáltal, hogy egy nagy mértet öltő és rosszul összeállított reggelit veszünk magunkhoz és ezzel hátráltatjuk a szervezetet, a napi, ebben az időpontban esedékes és nagyon fontos feladatának ellátása közben. Nevezetesen a hulladék anyagok kiválasztásában. Tehát a nem eltávolított és káros anyagok a szervezetben maradnak és egy olyan helyre kerülnek lerakásra, ahol a legkevesebb kárt tudják okozni. Aztán amikor a tükörbe nézünk, kitör belőlünk a szörnyülködés: „Édes Istenem, úgy látom, hogy az úszógumi (sörpocak, stb. ) valóban mintha egy-két számmal nagyobb lenne a kelleténél. Úgy nézek ki, mint egy …(disznó, bálna, gömböc stb.). az ilyen és ehhez hasonló kijelentések igén érzékenyen érintik a testet, melyre megvan a válasz is: Akkor talán ki kellene húzni a dugót, hogy legyen esélyem a kilókat leengedni….
A következő receptek nagyon jól illeszkednek a Természetes higiénia-konzept méregtelenítő intézkedéseihez és ezeket konzekvensen be kell tartani. Mint majd észre fogják venni, reggelire szinte mindig csak GYÜMÖLCS van, a szokásos Infarktus-egy-ezüst-tálcán típusú reggeli (amely tükörtojásból, pirítósból, paradicsomból, virsliből, sült szalonnából tevődik össze) helyett. Amennyiben Ön Candida albicans illetve egy olyan betegségben szenved, amely a csökkentett gyümölcsfogyasztást javasolja, egy könnyű kevert saláta is megteszi délelőtt.
GYÜMÖLCS
(REGGELIRE)
A természetes higiénia alapjában véve az energia tudománya. Ezzel összefüggésben jelenteni tudjuk az elégedett vevőknek, hogy a szervezet energiafelhasználását egész egyszerűen manipulálni tudjuk, mégpedig a magunkhoz vett tápanyagokkal, és hogy ezt bárki bármikor elkezdheti. Mint már korábban is említettem, a szervezet reggeli „Toiletjében”, nevezetesen a káros- és hulladék anyagok MINDENNAPOS eltávolításában, segíteni tudunk azzal, hogy az eliminálási fázist nem szakítjuk meg táplálékbevitellel, ezáltal engedélyezzük, hogy a szervezet elvégezze a „házi feladatát”, mellyel a szó szoros értelmében az életünket menti meg. Elmúltak azok az idők, amikor még egy dús, gazdag reggeli megédesítette a reggelünket. Vége a sziruptól csöpögő fánkoknak. Viszlát müzli és zabpehely. Nincsen több Infarktus-egy-ezüst-tálcán típusú reggeli, amely tükörtojásból, pirítósból, paradicsomból, virsliből, sült szalonnából tevődik össze. Nagyon sok ember a kulturális hagyományaitól eredendően kész egy egész spájznyi disznóságot beburkolni, miután zsírosmájú nagymamájuk így nevelte fel őket – és pont ez okozza a legfőbb problémát - , hogy az új nap egy kemény reggelivel kell hogy kezdődjön, hogy mindannyian szép nagyok és erősek maradjunk, illetve legyünk. Sajnos még manapság is nagyon sokan tartják magukat ehhez a téves és veszélyes tanácshoz, melyet a néhai nagymamájuk is erősen hitt, holott valószínűleg ő is hatalmas emésztési problémákkal küzdött, mindaddig, amíg végezetül káros anyag, illetve anyagcsere okozta betegségben, mint például szívkoszorúér-keringési zavarban, szívrohamban vagy rákban elhalálozott.
Amennyiben szeretnénk a Kormányfőtől (nem ettől) szerencsekívánságokkal teli üdvözlő táviratot kapni ( a századik születésnapunkra ), szeretnénk az egészséges és hosszú élet kiváltságait élvezni, és a lakásunkon keresztül mindenféle ízületi problémák nélkül robogni, akkor be kell látnunk, hogy az ipari országokban jelen pillanatban érvényes modus operandi szerint ennek a célnak az elérése szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Ennek a táplálkozási szégyennek az elrettentő eredménye, mely nemzedékről nemzedékre átöröklődött és öröklődik, az a szívroham, a rák, és más tündérmesék, melyeket már tárgyaltunk. Amennyiben manapság valaki egészségben szeretné megérni a 100.-ik életévét, annak azokhoz a népcsoportokhoz kell alkalmazkodnia, akik nagyon magas életkort érnek meg, és akiknek életstílusát és táplálkozási szokásait meg kell szívlelni és tanácsos követni.
Amennyiben ezzel a változtatással egyetért és megvalósítja, ezzel alapjában véve bizonyos dolgoknak is kitért az útjából; ehhez tartoznak tragédiák, fájdalmak, bánat és gond, amelyek elkerülhetőek. Ennek az elhatározásnak a konzekvenciái nem csak Önt érinti, hanem, hanem az Önhöz közelállókat, az Önnel együtt élőket is, akik minél tovább szeretnék Önt maguk között tudni. Emlékszem egy estebédre egy agyvérzés után tolószékbe kényszerült pappal és feleségével. Az étkezés alatt a lelkész megmagyarázta, hiszi, hogy az Isten vele és feleségével valamit közölni szeretett volna, és ez a betegség a közlés eszköze volt. Teljes szívemből egyetértettem. Minden kétség nélkül Isten mondani akart a lelkésznek valamit. Éspedig; „Szeretett gyermekeim, zavarodott étkezési szokásaitok meg fognak ölni benneteket.” Ezen az estén feltálalt menü: egy gigantikus méretű steak és egy hegynyi krumplipüré, bőven szószban áztatva. Érdeklődésemre megtudtam, hogy ez a gasztronómiai szégyen, a többi tévelygéssel együtt, egyáltalán nem kivétel, hanem minden este asztalra kerülő vacsora.
Akkor már inkább legyen a gyümölcs, mely tiszta, könnyen emészthető és könnyebben bevethető mint a Komondor kommandó. A gyümölcs a bél-traktusban kerül megemésztésre, nem a gyomorban, és úgy kb. 30 perc alatt, mint egy olajozott villám, végigszáguld a szervezeten. A gyümölcs tartalmazza az egyszerű Fructose-t, mely teljes egészében részt tud venni az anyagcsere folyamatokban; ezzel az energiával a test minden funkcióját a toppon tudja tartani. Az agy fő tápláléka ez a fajta cukor és ennek legfőbb szállítója a gyümölcs. Ezen kívül a vércukor értékek normalizálódnak, és nem emelkedik meg jelentősen a gyümölcsfogyasztással, ez azt jelenti, hogy az éhségérzet nem alakul ki, nem eszünk annyit.
A gyümölcs ( természetesen a kezeletlen, pestizidekkel érintkezésbe nem került ) nagy mennyiségben tartalmaz szorgalmas enzimeket, vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket és egy nagyon jó reggeli aminosav szállító, mely a testet egyáltalán nem terheli meg, ezáltal kiváló reggelit alkot. És miért van szüksége a szervezetnek az aminosavakra? Egyszerűen, igazi emberi fehérjét állítanak elő. A proteinnek ezt az előállítási módját – nevezetesen a saját aminosavas – háztartásból – preferálja mindenek előtt a szervezet. Gyümölcs minden elképzelhető formában és színben megtalálható, minden exotikus ízlésvariációban és nagyon kevesen utasítják el a fogyasztását. Az a maréknyi ember, aki a gyümölcsfogyasztást elveti, általában előszeretettel viseltetik a kezelt élelmiszerek irányában, és minden megkülönböztetés nélkül egy kalapba veszi a gyümölcsökkel; a végeredmény, egy apokaliptikus saját keverésű lekvár, mely a szervezetben megerjed, szétbomlik, savas végterméket hagy maga után és az érintettnek rossz illatú felfúvódásokat, és gyilkos leheletet okoz. Olyan a lehelete, mintha belül valami rothadna… akkor valószínűleg valami belül tényleg ezt teszi. Találják ki, hogy kit fognak ezért felelősnek tartani? A gyümölcsöt! Természetesen ez teljességgel alaptalan. Meg fogjuk vizsgálni, a gyümölcsfogyasztás szabályait, és ezek a szabályok vissza fogják állítani a gyümölcsfogyasztás jó hírét, különösen azok körében, akik már évek óta élvezettel fogyasztják.
A gyümölcsöt méltán nevezhetjük a tökéletes tápláléknak. Már a múltban is dokumentálásra került, hogy embereknek sikerült hosszabb időn keresztül is kizárólag csak gyümölcsökkel táplálkozni. Az utóbbi 70 évben, nagyüzemi körülmények között termelt gyümölcsök, ceráliák ( őrleményekből előállított reggelik ) és zöldségek, a nagyon erős talajművelés következtében ásványi anyagaik legnagyobb részét elveszítették. A kizárólag gyümölcsökkel történő táplálkozás nem ésszerű, mert így nagyon sok tápanyag, mely a legkülönbözőbb élelmiszerben található nem kerül bevitelre. Ezt a hiányt a legegyszerűbb és leghatásosabb módon meg lehet szüntetni, amennyiben ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmazó táplálék kiegészítőket juttatunk be a szervezetünkbe, erre még később ki fogunk térni.
Íme felsorolunk tíz gyümölcs – parancsolatot, melyet a kekszes doboz oldalára fel lehet gravírozni:
• Gyümölcsöt nap bármely szakában amikor Önnek csak kedve van lehet enni, de csak éhgyomorra;
• Gyümölcsfogyasztás után, a következő étkezésig – amely nem gyümölcstartalmú – legalább 30 perces szünetet kell tartani;
• Egy megfelelően összeállított étkezés és az utána következő gyümölcsfogyasztás között legalább 3 órás szünetet kell tartani. Ezáltal az elfogyasztott élelem a gyomrot el tudja hagyni és nem történik meg a szétbomlás és erjedés;
• Délelőtt, 12 óráig csak gyümölcsöt fogyasszunk;
• A gyümölcs fogyasztását sose kombináljuk össze más élelmiszerrel;
• A gyümölcsöt sose fogyasszuk utolsó fogásként, azaz sose együnk gyümölcsöt közvetlenül egy étkezés után;
• Reggel a banán, avokádó és datolya fogyasztásától óvakodjunk. Ezeket a gyümölcsöket az aproppriations – fázisban tehát déli 12 óra után együnk;
• Amennyiben délelőtt éhes egyen gyümölcsöt, és sokáig rágja, addig amíg a vércukor értékei normalizálódtak és az éhségérzet elmúlik;
• Amennyiben lehetséges, csak bio - gazdaságból származó gyümölcsöt együnk;
• Kerüljük kezelt, a dobozba zárt vagy a főtt gyümölcsöt, mert nagy valószínűséggel cukrot, kémiai adalékot és más idegen anyagokat tartalmaz.
A gyümölcsöt minden „kísérő” nélkül lehet fogyasztani és éppen ezért a legtökéletesebb tápanyag. Annak ellenére hogy például az almasav mint sav kerül megnevezésre, mégis bázikus bomlásterméket hagy maga után – mindenesetre csak addig, amíg nem kombináljuk más élelmiszerekkel, mert egy olyan összetételben egy már ismert savszállító masszává áll össze. A reggelenkénti eliminálási – fázisban a gyümölcs a méregtelenítésben és a káros anyagok eltávolításában felbecsülhetetlen szerepet játszik. Amennyiben a gyümölcs – fogyasztó megszívleli és konzekvensen követi a fent leírt szabályokat, megelégedéssel fogja észrevenni, hogy erői visszatérnek, és egyben testsúlyából is veszíteni fog – miután káros anyagok és emészthetetlen maradványok kiválasztásra kerülnek (ami a legtöbb esetben hasmenésként jelentkezik) – és magát teljesen fittnek, egészségesnek fogja érezni, mert a gyümölcsökben található tápanyagok azonnal direkt értékesítésre kerülnek. Mindezeket az egészségben bekövetkezett változásokat csak a helyes gyümölcs fogyasztással lehet magyarázni? A válasz IGEN!!! Pedig eddig még nem is beszéltünk az ezzel járó nagyszerű ’előnyökről’.
A gyümölcs más élelmiszerekkel együtt történő, vagy egy étkezés utáni fogyasztása mindig más - más problémát okoz. Ez abban rejlik, hogy a gyümölcs – expressz szeretné villámgyorsan elérni célját, de ebben megakadályozza pl. egy szárnyas – rizottó személyvonat, mely csigatempóban araszol a béltraktus irányába, ezáltal eltorlaszolja az utat. A kikerülhetetlen ütközés következtében összekeveredik a szárnyas - massza a gyümölcslével és ez a gyümölcsös mocsár lassan de biztosan elkezd romlani. A szárnyas húsban lévő fehérje elkezd bomlani, a rizsben található szénhidrát elkezd erjedni, és végezetül előjönnek az régi, ismert problémák. Ősrégi belénk nevelt kultúránk szerint a gyümölcs egy harmadik fogás – táplálkozás tudományi szempontból ez egy hülyeség, mert a gyümölcs mindig ötödik sebességi fokozatban száguld keresztül a bélrendszeren, mielőtt még kivédhetetlenül az előtte bepuszilt párolt hússal karambolozik, melyet úgy fél órával korábban fogyasztottunk el. Még egyszer ki szeretném emelni, hogy gyümölcsöt csak éhgyomorra fogyasszunk; ezzel emésztési problémákat, bántalmakat célzottan meg tudunk előzni.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Testkontroll vagy természetes higiénia...