Próbaidő alatt mindenképpen a munkáltatói jogkör gyakorlójánál kell "felmondanom"? (tudásbázis)
Értem.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a kilépő papírokra 5 munkanapos határidő van, de ez mikortól számítódik? Mert elvileg az utolsó, munkában töltött munkanaptól, ami péntek volt, mert holnap már felmondok. Ilyenkor mikortól számítódik az 5 munkanapos határidő? Péntektől vagy holnaptól?
Ha van bélyegzője és az aláírására oda tudja nyomni, akkor ő már meghatalmazott, és minden oké!
Gondold el, ahol több ezer ember dolgozik, és ilyen esetben mindegyik a legnagyobb főnökhöz vinné be az ilyen papirokat...
Leginkább a legközvetlenebb munkahelyi vezető (=részlegvezető, szalagvezető, osztályvezető stb.) aki ilyen esetben "meghatalmazott"-nak számít.
Értem, és köszönöm a segítséget.
Ebben kicsit bizonytalan voltam, mert ahol olvastam,ott mindig azt említették, hogy vagy a célszemélynek vagy meghatalmazottjának kell átadni, másnak nem.
Szóval akkor ha ezt a közvetlen felettesem átveszi, aki "csak" részlegvezető, és aláírja, hogy átvette, lepecsételi, akkor teljesen hivatalos az azonnali felmondásom? Nem köthetnek bele, hogy nem jó embernek adtam át?
Akkor annak adod oda! Attól még a papíron a címzett a cég vezetője!!! Hogy ki az, aki a cégvezető nevében, helyett átveszi, és az átvételt a te saját példányodon leigazolja, az részedről teljesen mindegy!!!
Legyen valakitől egy átvételi igazolás, dátummal, bélyegzővel ellátva a kezedben!! Ettől kezdve a többi már az ő dolguk!!!
"Próbaidő alatti" felmondást kizárólag írásban kell/lehet megtenni. A felmondás indoklása nem kötelező.
Tehát: most szépen előveszel egy db-ka papírt, szépen megcímezed a cégnek, igazgatónak, és ráírod, hogy az x. időpontban kötött munkaszerződésedet azonnali hatállyal kívánod megszüntetni!
Dátum, aláírás... ezt szépen beviszed az irodára (egy fénymásolatot csinálj róla!), és ha a főnök nincs is bent, akkor a titkárnővel a saját példányodon átveteted, dátum, aláírás, bélyegző, hogy átvette, és jónapot!!! Jöhetsz is haza!
Jelenleg próbaidőn vagyok, és hétfő reggel 8-kor, munkaidő kezdetekor szeretnék „felmondani” (=munkaviszonyt azonnal megszüntetni). A munkaszerződésben munkáltatói jogkör gyakorlójaként az egyik igazgató neve van megadva, kifejtik, hogy jogköre teljes körű, kiterjed a munkaviszony létesítésére és megszüntetésére is. Viszont az illető nem mindig van bent, reggelente meg főleg nem, és én se voltam vele kapcsolatban munkám során. Van egy közvetlen felettesem, de a szerződésben azt írják, az ő munkáltatói jogköre korlátozott.
A kérdésem az lenne, hogy ha én bemegyek 8-ra, kinél kell „felmondanom”?
Ha bent van az említett igazgató (aminek roppant kicsi az esélye), akkor hozzá kell mennem papírral? (ez elég furcsa helyzet lenne, mert mint említettem, a bemutatáson kívül semmi közöm nem volt hozzá, szerintem azt se tudná, hol is dolgozok)
Ha nincs bent az igazgató, de nekem jogom van azonnali hatállyal „felmondani”, akkor mi a teendő? A közvetlen felettesemnek mondhatom és benyújthatom?
Még azt is kérdezném, hogy hogyan történik ez pontosan? Elég szóban közölnöm az illetékessel és a munkaügyön leadni írásban? Vagy vele közöljem szóban és nyújtsam is át a papírt?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Az e-mail-ban történő felmondást el kell fogadnia a munkáltatónak próbaidő alatt?
- A munkáltató köteles kifizetni engem próbaidő alatt is?
- Próbaidő alatt azonnali felmondánál a munkáltatónak hány napja van, hogy kifizesse a munkabért és kiadja a papírokat?