Praktikák korpa elmulasztására (beszélgetés)
Lehet hurrogni, 2 hetente mosom. A fejbőrömet szódabikarbónával szórom be, és elmasszírozom a fejbőrön. Korpára jó, itt olvastam valahol.
Nagyon száraz a hajvég a hosszúság miatt, így kicsit megfürdettem babaolajjal. Ezeket kb 10 percig maradt a hajamon.
Most legutóbb a mosásnál nem sampont használtam. Felhígítottam meleg vízzel a tesos tusfürdőt. 2 X mostam. Normál hajra való balzsam, a derékig érő sörény végére, leöblítettem. És egy kis ecet literes flakonba, langyos vízzel teleengedtem a legvégén ezzel öntöttem még le.
Nem selymes, de puha. Volt már ennél drótosabb is.
Nem tudom kinek szólt,de engem érdekelne,légyszi ird meg k.b.én is 30 évnél tartok :))Nagyon sok pénzt költöttem már mindenféle samponra de idő után kezdődik minden elölről.Na a kutyagumit még én sem próbáltam
XXD
nálam az vált be, hogy kétszer mosok hajat fejbőrt jól átdörzsölve, merthogy azért volt korpa, mert logikus, felhalmozódott az elhalt hámsejt.
kóros korpánál is segít a dörzsölés, kétszer mosás, amivel a korpa felázik, kisebb darabokra törik és utána egy jó alapos és hosszú vizes öblítéssel pedig a nagyját el lehet veszteni.
abba kell belegondolni, hogy a kezünk bőrét 2-3 óránként mossuk, testünk bőrét naponta, de ázik 10 percet. fejbőrnek mennyi ideje van a tisztulásra? 2-3 naponta, valakinél 4-5 naponta adott 2 perc? szerintem kicsit nagyok az elvárások így :)
jót tesz neki a masszázs. nemcsak a vérkeringés miatt, de az elhalt bőrt is ledörzsöli.
de ehhez nem használnék korpára való sampont, mert azt a 2 perces hajmosásokra találták ki és így az túlságosan szárítana.
ilyen módszerrel míg hozzászokik a fejbőr is és a korpa elkezd eltűnni, kell egy pár hét
krónikus bőrgyulladásnál viszont ez kevés, amikor a korpa alatt a bőr vörös, viszket, minden baja van.
Pénteken voltam a börgyógyásznál ezzel a problémával. A javaslata a következő volt:
Micetal gél heti 2-szer (100 g 2.100.-ft)
és
Diprosalic oldat napi 2-szer (30 ml 500.-ft)
szia
és patikában kapható vagy hol?
Szia!
Az én párom is sokáig küszködött vele. Egy fodrász ajánlotta neki a Selsun sampont, attól elmúlt. Drága, de neki bevált. Most már csak minden harmadik hajmosásnál használja, hogy ne jöjjön vissza a korpa. Állandó használatra nekünk sokba kerülne.
sziasztok
Páromnak sajnos nagyon korpás a fejbőre..
Van valakinek hatásos bevált módszere korpa ellen?
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen otthoni praktikákat ismertek korpás haj ellen?