Polenta mazsolával recept
45 perc
A Polenta mazsolával hozzávalói:
250 gr. kukoricadara/liszt/
100 gr.buzadara
250 gr.mazsola
100 gr.daralt dio
2 kanal mez
1 kanal citrom reszelt heja
1 kanal olaj,so
A Polenta mazsolával elkészítési módja:
800 ml vizet feltenni fozni ha fo a viz a kukoricadarat es a buzadarat/ossze vegyitve/ bele ontjuk a vizben vigyazni hogy megfelelo legyen a tuz keverni kell nehogy csomok vagy oda kapjon az edeny ajahoz, hozza adni a mazsolat,diot,citrom reszelt hejat es a mezet es 15 percig meg fozni.Miutan megvan a forro masszat egy olajal kikent tepsibe kell onteni es a meleg sutoben meg 15 percet sutni utan hagyni kihulni es szeletelni.
Az egyik tanacsadasban azt olvastam a lobogo vizben egy keves hideg vizet kell onteni es utana a kukoricadarat akkor nem fog csomosodni
a fovo vizbe kell tenni a sot ezt elfelejtettem a recept elejen jelezni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: margareta51, 2009. szept. 25. 21:57
A polenta mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.