Pogácsa élesztő nélküli recept
10 perc
Zsírszegény
A Pogácsa élesztő nélküli hozzávalói:
1/2 liter tej
16 dkg Margarin
32 dkg Liszt
1 púpozott kávéskanál Só
6 egész Tojás
24 dkg Sajt reszelt
A Pogácsa élesztő nélküli elkészítési módja:
A tejet felforralom, amikor elkezd forrni belekeverem a margarint, és a lisztet, sót. Sűrűre főzöm folyamatos kevergetés mellett, amíg az edény falától elválik. Lehúzom a tűzről és egyenként belekeverem a tojásokat, és a reszelt sajtot. Sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat rakok távol egymástól. Forró sütőbe 15-20 percig sütöm kb. 80 db.
Nagyon finom. Mintha egy nagy habcsókot kapnál be.
Én a sajtból egy picit /egy-egy csipet/ a tetejére tettem. Az eredeti recept szerint egész tojással meg kell kenni. Én nem kenem, mert elég sok tojás van már benne.
Nem kell nyújtó deszka, csak egy lábas, az elkészítési idő a sütési időt nem foglalja magába.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: terimim, 2012. júl. 3. 14:45
A pogácsa élesztő nélküli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.