Piskóta --gluténmentes recept
A Piskóta --gluténmentes hozzávalói:
8 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál Emese süteménypor
1 cs, sütőpor
A Piskóta --gluténmentes elkészítési módja:
A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verünk.A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport,átszitálva azt is hozzáadjuk,vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A forma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 150 fokra csökkentve a hőfokot még kb. 20 percig sütjük. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbát is csinálhatunk, ha nem tapad rá a tészta, akkor átsült. A forma mentén késsel szépen meglazítjuk a tésztát ,lisztezett deszkára borítjuk,mozgassuk meg egy kicsit óvatosan ide-oda, hogy ne tapadjon le a gőztől. A papírt kicsit nedvesítsük meg, így könnyebben lehúzható a tésztáról. Ha van akkor méretű rácsunk, mint a tészta formája,érdemes azon kihűteni,mert egyenletesebben távozik el belőle a gőz. Ha kihűlt,tetszés szerinti krémmel tölthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 22. 22:56
A piskóta --gluténmentes elkészítési módja és hozzávalói.