Piemont-i fondü recept
A Piemont-i fondü hozzávalói:60 dkg emmentáli (Fontina)
1 liter tej
5 dkg vaj
6 tojássárgája
só
bors
kenyér
A Piemont-i fondü elkészítési módja:
A sajtot vágjuk apró kockákra és öntsük rá a tejet. Hagyjuk pihenni hűvös helyen 12 órán át. Ezután tegyük a fondü-edénybe, és gőz fölött, folyamatosan keverve olvasszuk meg a sajtot. Tegyük takarékra a lángot. Adjuk az olvadt sajthoz a vajat, egyenként a tojások sárgáját, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük az asztal közepére a fondü-készletet, helyezzük rá az edényt, kínáljunk mellé felkockázott pirítóst. Piémont-ban fehér szarvasgombát is hintenek a sajtba az utolsó pillanatban.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. febr. 7. 20:19
A piemont-i fondü elkészítési módja és hozzávalói.