Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Piemont-i fondü recept

Piemont-i fondü recept

A Piemont-i fondü hozzávalói:
60 dkg emmentáli (Fontina)
1 liter tej
5 dkg vaj
6 tojássárgája

bors
kenyér


A Piemont-i fondü elkészítési módja:
A sajtot vágjuk apró kockákra és öntsük rá a tejet. Hagyjuk pihenni hűvös helyen 12 órán át. Ezután tegyük a fondü-edénybe, és gőz fölött, folyamatosan keverve olvasszuk meg a sajtot. Tegyük takarékra a lángot. Adjuk az olvadt sajthoz a vajat, egyenként a tojások sárgáját, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük az asztal közepére a fondü-készletet, helyezzük rá az edényt, kínáljunk mellé felkockázott pirítóst. Piémont-ban fehér szarvasgombát is hintenek a sajtba az utolsó pillanatban.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A piemont-i fondü elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook