Petőfi Sándor Szabadság, szerelem versének elemzését hol találok? (tudásbázis)
Kedves Fórumindító!
Olyan személyt próbálj keresni, aki ebből a megnevezett Petőfi versből írt írásbeli elemzést és mikor órán tanulták esetleg meg van még a füzete és abból tudnál meríteni és ami a hasznodra válna és segítene neked ebben a téma körben. Kívánok sok szerencsét Üdv.Ágnes
Helyettem minden problémát megoldani? Nem azt kértem, hogy töröld ki a ....
Egyébként ha ennyire okos vagy, miért idegenektől kértél tanácsot, hogy most elválj vagy ne. XD
Imádom az ilyen okoskodókat, google a barátod.
Na ezeknél a linkeknél egy kicsit többet találtam, de ezekben sem írtak le semmi többet, mint amit az első hsz.-ben hozzászóltam.
A tankönyvben sincs több, sőt....
Valami plusszot szerettem volna még keresni hozzá, nem csak ezt az 1-2 mondatot, de semmi nincs.
Egy verset egymillióféleképpen lehet elemezni. (: Természetes dolog, hogy segítséget kér egy általános séma megtalálásához, hiszen ha - teszem azt - kiáll a nép elé egy saját maga alkotta elemzéssel, nagy valószínűséggel páros lábbal rúgják ki az adott helyiségből. (:
Egyébként Szekeres.A, tankönyvben utánanéztél már? A könyvekben olykor jobban és pontosabban le vannak írva a dolgok, mint a neten.
Adalék az elemzéshez:
A rövid lélegzetű ars poetica túlmutat a művészetre leszűkülő költészetfelfogáson, inkább életelvet, értékrendet fogalmaz meg. Fontosságát két tényező is jelzi: születésnapján írta, illetve a ’47 március 15-én megjelenő összegyűjtött verseinek ez lesz a mottója.
Sok mindent a terjedelme miatt nem lehet írni róla, de az ars poetica kiindulópont, mert több versében fogalmazta meg (Dalaim, A XIX. sz. költői), de ez a legfrappánsabb. A lényege, hogy a költő számára a szabadság mindenek felett áll.
ettől az oldaltól nem könnyű megszabadulni, teljesen megfagyasztotta a böngészőmet
:D
Petőfi Szabadság szerelem versének elemezését szeretném megtalálni a neten, de egyik sem ír le 1-2 sornál többet:
A költő megjelöli a ekkori költészetének két legfontosabb témakörét, amit sorrendbe állít:
Életénél becsesebb a szerelem, a szerelemnél is értékesebb a szabadság.
Ennél bővebben ha esetleg tudna valaki segíteni, nagyon jó lenne.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Mit jelent számodra a szabadság?