Petefészekciszta magzatban? (tudásbázis)
Sziasztok!
Jó régen nem írt senki ide,de azért megpróbálom 😊 Most èn vagyok ebben a cipőben, ezért kíváncsi lennék mi lett a történet vége nálatok? A 35. Héten közölte a dokim,hogy vagy a húgyhólyaggal van valami vagy petefészek ciszta,nem tudja.... Egy héttel később vissza rendelt. Ez tegnap volt most már biztosra mondta,hogy ciszta. Azt is mondta,hogy az elmúlt héten a baba nem nőtt,de minden mást rendben talált. Csinált ultrahangot, nézett szivhangot... Szóval most tanácstalan vagyok...menjek el másik orvoshoz is vagy várjak egy hetet a következő vizsgálatig? Nagyon jó lenne olvasni,hogy mi történt veletek....
Köszi!
Nektek pedig gyors és könnyű szülést/születést és jó egészséget kívánok :))
Majd írj, ha kibújt a kislányotok!
Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!!
Örülök, hogy jól vagytok!!
Szóval mi végig csináltuk ezt.
A 32 hetes uh-n vették észre a 4 cm-es cisztát. Végül nem szívódott fel, meg kellett műteni a lányom 1 hetesen. Kivették a cisztát az egyik petefészkével együtt.
De gyorsan túl voltunk az egészen. A műtét kb. 45 perc volt, 1 hét múlva kivették a varratot és jöhettünk is haza. Azóta semmi problémája nincs vele, teljesen egészséges kiscsaj.
Az egészből egy halvány csík maradt a hasán (csak én látom, hogy hol). Fél évente kell egy ellenőrző uh-ra vinni, de csak elővigyázatosságból.
De ne aggódj, hátha tényleg nem is ciszta, vagy hátha felszívódik!
Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj!
Köszi szépen,kedves vagy, hogy írtál.
Remélem a Babucink hamarosan megszületik:)
Igazság szerint Én még bízom benne, hogy nem petefészek cisztánk van, mert az egyik orvos ezt mondja, a másik meg azt...szóval majd kiderül a szülés után...és remélem nem ugyanabban a cipőben járunk Tanchee -vel!!!
És már itt is vagyok :)
Heni, dehogy haragszom! Tényleg szívesen segítek ha tudok.
Nekem is nagyon sokat segített annak idején, hogy "beszélgethettem" egy olyan anyukával, aki szintén átélte ezt.
Szia!
Először is gratulálni szeretnék és nagyon sok boldogságot, jó egészséget nektek!
Nálunk a fórumon (2009 márcusi babócáink) volt egy anyuka, Tanchee aki ugyan ebben a cipőben járt. A pici Reginél találtak anno petefészek cisztát még magzati korban. Remélem nem haragszik, hogy kiadtam a nevét. Ha jól emlékszem írt a naplójába is de nagyon kedves és ha megkeresed biztos segít. :)
Egyébként ha nagyon komoly lenne, azért az orvosok is jobban foglalkoznának vele. Az enyém is felszívódott amúgy.
Ne aggódj, majd ha kint lesz megvizsgálják, és minden rendben lesz! Az UH meg nem olyan pontos, hiába mondják. Főleg méretekben! Lehet hogy csak 1-2 mm...
Én még nem hallottam ilyet. Minden esetre ne aggódj most ezen. A babád a fontos, hisz mindjárt kibújik ebbe a nagy világba. :)
Nekem is vannak/voltak cisztáim (pcos) De nekem maguktól felszívódtak. (petefészekben voltak)