Petefészek eltávolítás után (beszélgetés)
Az a kérdésem, hogy teljes méh és petefészkek eltávolítása után mennyire működőképes a nemi élet?
Engem viszonylag fiatalon, egy éve műtöttek meg, de nem kapok semmilyen hormonpótlást, mert az kockázatos lenne.Örülnék, ha valaki írna ezzel kapcsolatos tapasztalatot. Köszönöm!
A fájdalomérzet kortól, a műtét nagyságától és az egyéni fájdalomküszöb mértékétől is függ.
Nagyon sokat szenvedtem és még ma is. A többi nállam a padlón van, ezért nem csodálkozom. Megtanultam vele együttélni.
Nekem a jobb oldalit vették ki majdnem 30 éve. (petevezetővel együtt )
Már nem emlékszem mennyire fájt, viszont én meddő lettem ( hajlamos vagyok a gyulladásokra )
Nekem éveken keresztül fájt. Nem vészesen, de peteérés idején ( akkor lobbant be mindig ) minden lépésnél ki akart szakadni a belső részerm.
(nálam összenőtt ennek következtében a húgyhólyag, belek és a méh fala, sőt a mási petevetető is gumicső lett.
A fájdalom attól függ, hogy a szervezeted hogyan reagálja le a beavatkozást. Van akinek fáj, van akinek nem.
Jozsu, a kórházban volt egy nő és neki is kivették a méhét, petefészkét, mindenét és neki se fájt már a kórházban sem. Én akkor megkérdeztem a nővért, hogy ez normális-e, hogy nekem még fáj műtét után 5 nappal és azt mondta igen. Szóval nem tudom.
Nekem kivették a vastagbelem is régebben, talán ezért másabb kicsit...de tényleg passz. A dokim meg...jobb, ha hagyjuk. Max. keresek másikat.
Szia!
A Nejemnek ua ez volt 18 éve.
Semmi problémája nem volt utána vele.2 évre rá szült egy gyönyörű kislány is.Szerintem nincs miért aggódnod.
A fájdalom minimum 6 hét bármilyen hasi műtét után,de érezni fogod hónapokig.
Azért hoztam létre ezt a fórumot, mert 2 hete távolították el a bal oldani petefészkem és lenne pár kérdésem (ha már a dokik nem válaszolnak semmire) azokhoz, akik szintén átestek ilyen vagy hasonló műtéten. Milyen változásokkal jár (hormonok miatt), ki mit tapasztalt stb...
Illetve normális-e, hogy két hét után még mindig nagyon fáj az alhasam? Néha szinte elviselhetetlenül :S, pedig bírom a fájdalmat, volt már pár műtétem sajnos, ennél komolyabbak.
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Bölcsességfog eltávolítása után mit lehet és mit nem?
- Epehólyag eltávolítás utáni problémák
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Bölcsességfog eltávolítás után, elkerülhetetlen az antibiotikum szedése?
- Laparoszkópos dermoid ciszta és jobb petefészek eltávolítása után mennyire veszélyes a nevetés és köhögés?