Penészre teafa vagy szegfűszeg olaj? Használta már valaki? (tudásbázis)
megfelelő hígításban nem 'zsíroz'
de én nem értem mire mondod hogy de? hogy visszajön? a szavo után is visszajött eddig.. Amúgy meg szerintem végleges megoldás nincs max tartós(abb)
De,mivel olaj!
Nem lehet,hogy összezsírozza a falat?
végre valaki:-)
ki fogom próbálni
Ez lenne a tuti megoldás,az biztos!
Ha a lakásban van az égőtér,az a nedvességet megszünteti.
Ha csak egy-két helyen jön ki,akkor érdemes 100%-os sóoldattal bekenned azt a falrészt.
Tovább hat,mint a Savó!
Valaki mondta a rézgálicot.
Az biztos,hogy jó gombaölő szer,csak hát nyomot hagy a falon!
Mi sok-sok éven át cserépkályhával fűtöttünk a nagyszobánkban, de sajnos penész szempontjából nem volt látványos eredménye. Ez tényleg egy örök harc főleg egy régi építésű háznál.
Ahogy írod is, a legbiztosabb megoldás nálam is az lenne, ha újra építené az ember a házát...
pont az a baj,hogy túl jól sikerült a szigetelés,
a régi ablakok megoldották a szellőztetést nyitás nélkül,
utólag azt mondom ,nem biztos,hogy a háznak mind a 4 oldalát be kellett volna szigetelni,
3 gyerek mellett sokat kell mosni,nincs mese
az okokat tudom,csak a megszüntetése nehéz:-(
jobb hiján,most azt hiszem veszek egy elektromos páramentesítőt
köszi a válaszokat,
kár hogy senki nem tud valami természetesebb módszert
Szép is lenne,ha ilyen egyszerű lenne :( Nálunk már csak az segítene,ha kompletten újraépítenénk a házat az meg több millió lenne,és arra sincs garancia.
Egyébként ismerősömnek is nagyon penészedtek a falak,és építettek be két cserépkályhát a házba.Azt mondják,azóta nincs penész.
Ha a falad penészesedik, akkor a legtermészetesebb módszer az, ha gyakrabban szellőztetsz, a szigetelést megoldod a házon és nem fűtesz se túl melegre, se túl hidegre. A penész azért alakul ki, mert nedves a levegő páratartalma a lakásotokban, a víz ott lecsapódik, ahol hideg van, pl a szobák sarkai, oldalai, mert nem megfelelő a szigetelés, az ablak alján is kiül a víz, ott is penész lesz belőle egy idő múlva. Az ablakot könnyen le tudod tisztítani, a falat viszont nagyon nehéz, jöhet az újra festés, tapétázás minden tél után. Ezért a megoldás tényleg a szigetelés és a megfelelő szellőztetés, vagy ha végképp nem tudod csökkenteni a levegő páratartalmát, akkor valami páraelszívót be kell szerezni.
Tudom, nem olcsó megoldás a szigetelés és a gyakorki szellőztetés, de sajnos ez a végleges megoldás.
igen a fal penészedik
mindenféle vegyszert próbáltam már,de egy idő után visszajön(a Szavónál nekem sokkal jobban bevált a festékboltban kapható Sissy)
gondoltam kipróbálnék valami természetesebbet
nálunk sajnos hiába lett használva a szavo. ideiglenesen eltűnt, de vissza is jött az összes penész. ráadásul sokkal több, és meg is feketedett.
a másik kettőhöz nem tudok hozzászólni, még nem próbáltuk.
Szia! Én egyiket sem, de egy nagyon bevált, nem reklám, de tényleg nagyon jó a Szavo.
Pumpás oldat és 10 perc alatt megszűnt a penész, ami a legjobb, hogy vissza sem jött!
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek, használtátok már a dermarollert?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?