Penész a szekrény mögött (beszélgetős fórum)
A szőnyegpadlós, vagy PVC-vel borított helyiségekben már nem raknak szegőlécet, csak műa. szalaggal zárják le a fal-padlószint találkozását.
Egyébként igazad van: ha a fal is eleve nyirkos, és a fűtés-szellőztetés sem igazán jó, akkor lehet akármekkora a szekrény és a fal közötti távolság.
Érdemes lenne megnézni a külső falat is.
Mi úgy jártunk, hogy a légkondik kifolyócsövét 2 szobánál a falra irányították, azaz a kicsöpögő víz folyamatosan áztatta a falat és 2 falunk bepenészedett és bútor sem volt a falak előtt.
A férjem ettől függetlenül vezette el a csöveket, utólag jöttünk rá, hogy emiatt penészedett be a két falunk egy része, de azzal megoldódott, hogy nem ázott folyamatosan.
Sajnos tényleg nem kellene szorosan tenni a falhoz.
Nekem csak egyszer lett így penészes,,lemostam és teljes száradás után csak lazán tettem vissza ,,azóta egyszer sem.
Találjatok ki valamit,,mert amúgy a szekrények nem szoktak feldőlni.
Sziasztok!
Tegnap vettük észre, hogy bepenészedett a fal a szekrény mögött. Feleségem ma lemossa hipóval, mindent megtisztít, de mit kellene még tenni, hogy megelőzzük, hogy újra kialakuljon? Járt már így valaki? A szekrényt muszáj lesz visszaraknunk és fel is kell feküdnie a falra, mert oda szoktuk rögzíteni, nehogy feldőljön. Kicsi gyerekeink vannak.
További ajánlott fórumok:
- Begurult a szombati antibébi tablettám a beépített szekrény alá
- Hogy reagálod le, ha anyósod rendet tesz a szekrényedbe?
- Van egy, ma 8 hónapos kisfiam. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy a szekrényeket kipakolja?
- A ruhákat vasalás elött vagy utána hajtogatod a szekrénybe?
- Munkahelyemen 'kipakolták' a szekrényemet! Miért nem vállal érte senki felelősséget?
- Mit tárolsz az éjjeli szekrényben?