PC Guruk segítsetek, nem boot-ol be a gépem! Mit tehetnék? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy kaptam egy külső merevlemezt amire fel akartam telepíteni az XP-t, de újraindításnál bejött a kékhalál. Ezután csak úgy volt hajlandó elindulni az XP, ha lehúztam a külső merevlemez usb-jét. Majd töröltem belőle a WINDOWS mappát, szintén újraindítás, de akkor meg kiírta, hogy hiányzó NTLDR. Ekkor megint csak úgy volt hajlandó elindítani az XP-t, hogy lehúztam az usb-jét a külső merevlemeznek. Rákerestem a hiba okára, és annyit sikerült kiokoskodnom, hogy a Boot sorrendje megváltozott, tehát a külső merevlemezről akar bebootolni és nem a belsőről. Próbáltam átállítani de nem reagál az Enterre. Mit lehetne tenni hogy sikerüljön végre visszaállítanom a sorrendet? előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok. Teljes alaplapcsere volt :( :S
Azt mondták, ez "tök természetes" 5 év után...
no,kezdjük előlről
bekapcs, és DEL nyomogatás ?
Én is szakaszosan vagyok itt, de pont ez volt nálam is a probléma. A venti elindult, az xp elkezdett felállni, de 2 mp után abba is hagyta és csak kikapcsolni tudtam utána. Hát, az én gépem is csak egy helyben állt, de azért mert valami nem ugrál, attól még mozog. :)
Mondom, próbáld mozgatni: átcibálni egy haverhoz v. a másik szobába és mozgasd meg a kábeleit.
Én jól beégtem vele, mert ugyan kimértem, az elemet, ellenőriztem, hogy minden be van-e dugva, próbáltam ezt-azt, de végül elvittem szervízbe. Ahonnan rövid idő után felhívtak, hogy nincs is a gépemnek semmi baja... Valószínűleg a rázkódás (kocsiban) segített a problémáján.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- Mit tehetnék, rossz dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomrol!
- Miért a termékenyek tehetnek arról, ha másnak nem sikerül?