Pattanásos bőrre milyen fogamzásgátlót kaptatok? (beszélgetés)
kéne kéne csak ugye az sokba kerül... a szakrendelések meg tudjuk milyenek.. itt nálunk legalábbis...
azmiaz? :D jó sok éve voltam kontrollon ahol vért is néztek. mit kéne nézni?
endokrinológiai kivizsgáláson mit mondtak?
Mert az a apti amin a fogigátló segít az hormonális eredetü és inkább a bajt kéne kezelni.
Pattanásom nekem az aszpartamtól (light cola) és az ízesítőktől (na-glutamát, vegeta) volt... DE míg nem jöttem rá, a kozmetikus már kitért a hitéből, le is mondott a bőrömről:D
Mégis volt, ami végül használt, ha épp kijöttek: Balea (DM-es, szaliciles) young and clear intensive nacht creme éjjelre jó vastagon ! felkenve, pár nap alatt használ. Ha van rá pénze, a vichy normaderm nagyon hatásos, 1-2 nap alatt is!
Megpróbálhatné ezeket is, mielőtt ilyen durva hormont kezd szedni.
Nekem anno kifejezetten bőrgyógyász-kozmetológus ajánlotta a Diane 35-öt. Bár sok helyen olvastam, hogy mennyire káros és nem lehet sokáig szedni és évekig szedtem. A bőrömet helyrehozta, rossz hatását nem tapasztaltam!
Mikor terveztük a babákat, 3 hónappal előtte abbahagytam, a ciklusom azonnal helyreállt és a fiam első hónapban, a lánykám másodikban meg is fogant.
Én meg sok rosszat...
(Abbahagyás után szőrnövekedés, hormonok úgy felborulnak, h utána a nőnek kész művészet teherbe esni, és stb...)
Tuti be nem szedném, inkább bőrgyógyászhoz mennék el.
Erről a tablettáról én is sok jót hallottam.
Köszönöm a választ :)))
Szia!
Úgy emlékszem Diane 35 a neve amit én ismerek de már nagyon rég volt h. szedtem nem kimondottan a bőrre de valóban hatásos a pattanásokra is,mert volt olyan ismerősöm aki arra szedte.
21 éves testvéremnek a kozmetikus fogamzásgátló szedését javasoltam, mert nagyon pattanásos a bőre.
Valóban rendbe hozza a gyógyszer szedése? Van valakinek tapasztalata?
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Krémajánlás gyulladt, pattanásos, mitesszeres bőrre
- A fogamzásgátló bőrre gyakorolt hatása - avagy a száj körüli gyulladás egyik okozója
- Tudnátok ajánlani pattanásos bőrre krémet, amivel lehet kezelni?
- 8 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését és azóta nagyon pattanásos a bőröm. Mit tegyek?
- Van olyan fogamzásgátló, amit kifejezetten pattanásos bőr esetén írnak fel, vagy mindegyik jó ilyen problémára?