Párolt cukkinis répacsíkok recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Párolt cukkinis répacsíkok hozzávalói:
30 dkg cukkini,
2 db nagyobb sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 ek. libazsír,
1 ek. vaj,
0,5 dl Cserszegi fűszeres fehérbor (vagy víz)
Ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, provence-i fűszerkeverék
A Párolt cukkinis répacsíkok elkészítési módja:
A megmosott cukkinit héjastól vastagabb julienne-re vágjuk. A megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát is felcsíkozzuk. Egy kerámiabevonatú wokban megolvasztjuk a zsiradékokat és aranyszínűre pirítjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk először a répát, megpirítjuk majd egy kevés bort löttyintünk alá és 15 percig néha megkeverve pároljuk. Utána a cukkinit adjuk hozzá, bátrabban fűszerezzük és állandó kevergetés közben még 5-6 percig közepes lángon pároljuk. Ízletes és főleg egészséges zöldségköret, pl. rostonsült hús vagy halételek mellé. Én ezúttal rántott Hortobágyi palacsintával és pulyka medalionokkal tálaltam könnyű vacsoraként. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 5. 19:46
A párolt cukkinis répacsíkok elkészítési módja és hozzávalói.