Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény? (beszélgetés)
A PARLAGFŰ AGY- ÉS VESEKÁROSÍTÓ LEHET
A parlagfű nem gyógynövény, a parlagfű tea sem gyógyhatású!
Jól dokumentált hatása valószínűleg innen származik
„Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyányi zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet-nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.
írta: Huszár Ágnes
"Melyik testrésze alkalmas begyűjtésre"az enyém?Természetesen mind:-) tudod:-) :-)
Na ezt nem hagyhattam ki...
A virágjával célszerű először óvatosnak lenni,kedves wani. Vannak akik rosszul reagálnak az elején.Később már beáll rá a szervezet immunja.Akkor már a levegő pollen és egyébb tartalma se fogja zavarni.Mindenkinél más ez az időintervallum.
Teája kellemes ízű.aromás.
Ez elég összeesküvéselméletesen hangzik.
Bele KELL írni az összetevőket, ha gyógyszerről van szó, meg amúgy is.
Különben is, én a gyógyszer, vagy készítmény nevére lennék kíváncsi, a többinek már utána tudnék nézni.
Nem nehéz: Tévedtél
Gyógyszertári készítmény gyakorlatilag bármiből lehet bemondásra. Ezek az un. gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, táplálékkiegészítők, homeopátiás szerek, stb. melyek hatásosságát nem szükséges bizogyítani, csak bejelentés kötelezettek, OGYI-számuk van, gyógyszertárban is kaphatók, vény nélkül.
A gyógyszer az már más tészta.
Ezért kérdeztem a készítmények nevét.
Bocsika,de professzornő,és az elmondása alapján gyógyszertári készítmények vannak forgalomban amiknek a parlagfű az egyik fő alkotó eleme .
Most akkor te mikor is tartod bizonyítottnak a hatásosságát?
Én azt hittem ,ha már bejut egy gyógyszer a patikákba,akkor már túl van a kutatásokon,a tesztelésen,és az eredmények függvényében kerül a polcokra,nem egy professzor kósza elmélkdése kapcsán ,mint ahogy beállítani próbálod.
Anyám,miért annyira nehéz kimondani, hogy tévedtem???!:))))
De igen. Nem azt mondtam hogy a tudomány nem működik. Sőt, éppen ezen önellenörző mivoltának köszönhetően működik jól.
Olvasd el a cikket!
A parlagfű még nem lesz gyógynövény attól hogy egy magyar vidéki kutatónő rákattant.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű-gyógynövény vagy gyomnövény?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Fáradságra milyen gyógynövényt vagy enyhe gyógyszert ajánlotok? Ti milyet szedtek?
- Milyen gyógynövényt, vagy gyógynövényes készítményt ajánlanál náthára és köhögésre?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?