Milyen gyógynövényt, vagy gyógynövényes készítményt ajánlanál náthára és köhögésre? (tudásbázis kérdés)
Erika!
Igaz gyógynövényt kérdeztél, de azért elmondom én mit szoktam.
Nekem 3 fiam akikkel 1999 óta nem voltam orvosnál, mert amikor elkezdenek köhögni, rögtön béres cseppet, és homeopátiás gyógyszert/ nekem köhögésre a homeogéne 9 jött be/és 500 gr C vitamin.de ha érdekel és elfogadod a homeopátiás termékeket, nézz utána, mert azok is gyógynövények.
Köhögésre nálunk bevált a kakukkfűtea mézzel.
Írok egy tuti receptet is köhögésre, nagyon jó.Fokhagymalé:
2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, és elkeverjük 3 evőkanál gyümölcscukorral vagy mézzel.Felöntjük 1/8 liter vízzel,felforraljuk és kb.10 percig főzzük.Néhány órát állni hagyjuk, majd leszűrjük.Gyerekeknek is adható,napi 1-2 teáskanállal.
Köhögésre a lerakódott cuccot kell felszakítani, folyósítani:
hagyma, fokhagyma nyersen.
Köhögésre: feketeretek közepét kivájni, s beletenni mézet. amikorra kioldja, mint a gyógyszert bevenni 3X1 teáskanállal. Túladagolni nem lehet.
Karamellt készíteni, vízzel feloldani benne főzni a vöröshagymának a barna héját: nyákoldó
De a tuti a kicsi zöld bogyó, recept nélkül: Sinupret. Gyógynövénykotyvalék és nagyon tuti.
lándzsás utifű szirup a legjobb...
már használom egy ideje:) És mindig nagyon hamar kilábalok...
Ma hallottam hogy a hársfatea csodákat tesz.
Nem tudom mi az igazság?
Sokat kiprobáltam ,
a leghatékonyabb a málnalevél tea volt .
Megfázás esetén Inhallálni: kakukkfű, vagy édeskömény (mindkettő herbáriából).
Köhögéscsillapító gyógynövénykeverék: Kakukkfű, borsmenta, ánizs, levendulavirág, ökörfarkkóróvirág, feketebodzavirág (szintén herbária mindegyik) összekevered, forrázol belőle 1 evőkanálnyit és amikor langyosan elkortyolod.
Ha nem akarsz bíbelődni a keveréssel, vehetsz meghülés tüneteit enyhítő, vagy hurutoldó teakeveréket. mindegyik szintén herbária termék.
én ezeket használom minden esetben ha ilyen baja van a családnak. szerencsére ritkán kell.
az ize jó, nem keserű. mézzel azért izesítem egy kicsit.
mihamarabbi gyógyulást! :-))
meg tudod csinálni. Vizet forralsz egy bögrényit, abba teszel két teáskanál sót, majd belenyomsz két gerezd fokhagymát. Picit hagyod állni. Kellemetlen kicsit, de az én lányaim akármilyen náthásak, minden éjjel orron át vesznek levegőt, annyira hatásos nekik. Én azóta nem voltam náthás, amióta rátaláltam erre a receptre, úgyhogy saját magamon nem tapsztaltam. A lányaimon viszont tényleg segített.
Ja, meg nagyon jó mindkettőre a Bioptron lámpa. Én annak köszönhetem, hogy immáron két éve nem voltam náthás. Minden betegséget az elején elkapok vele, és már meg is úsztam.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb gyógynövény alapú feszültségoldó készítmény?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Melyik at a ginko biloba gyógynövény készítmény, amelyik a legtöbb hatóanyagot tartalmazza és könnyen beadható cicának?
- Milyen hatásos gyógynövényes készítmények vannak fejfájásra, fejgörcsre?
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?
- Rosszindulatú hasnyálmirígy betegségre milyen gyógynövény készítmény javasolt? Nuskin, Aloe... és ezekből is melyik?