Parketta fonás (beszélgetés)
a hair weaving plusz haj hozzáfonásos cucc, amit linkeltél az nem fonás, hanem csavarás (twist).
A parkettafonás angolul cornrow hair braiding, mert őket a kukoricaföldekre emlékezteti:)
Én lefordítottam webfordítóban és beírtam a you-tube-ba..de nem adott ki egy olyat sem..:S
Egyáltalán nem tudok parkettában fonni..:S azt szeretném megtanulni. Főleg a több "részes" érdekelne.., nem az olyan, ami csak egy fonatból áll középen.
Szia
Tudom én, de amíg nem tudtam addig csalódás volt rájönni hogy mit tettem. Azóta csak szárazon fonok hajat. Waxot szotkam rátenni hogy ne legyen szálkás/szöszös és könyebb legyen megfogni. És ügyelek rá hogy ne legyen sokáig befovna. Azóta nicsenek is ilyen gondok.
A haj könyebben nyúlik ha vizes és szárazon már nem és ha túl szorosra van fonva akkor valóban nagyon húzza. Nagyon sok anyuka csinálja a kislányával hogy befonja ezeregy kis tincsbe vizesen a hajat és másnap reggel "olyan mint egy kis oroszlán". Arra nem gondolnak hogy ez milyen káros. Vizes hajjal amúgy sem lenne szabad lefeküdni aludni. Pláne ha hosszú.
Semmilyen fonás nem tesz jót a hajnak, ha bevizezik-megszárítják, főleg sokszor. A parketta eg különösen nem, mert a tövétől "húzza" a hajat száradás közben...
Egyébként szia! :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet felújítani 30 éves parkettát?
- Panelban nagyon recseg a parketta. Laminált rárakása megszűnteti-e ezt? Aki tud adjon tanácsot.
- Szerintetek a laminált padlo vagy a parketta a jobb?
- Miért cserélnétek le a padlőszőnyeget laminált parkettára, és miért cserélnétek le a laminált parkettát szőnyegre?
- Mivel moshatnám fel a parkettát?
- Tudja valaki a parketta fonás technikáját?