Tudja valaki a parketta fonás technikáját? (tudásbázis)
Szia!
Ha nem tépett a hajad, tehát ha minden szál ugyanakkora, és a nyakadig ér, akkor simán meglehet csinálni:)
Én tudok ilyet. Teljesen magamtól tanultam. Van egy könyv, a címe hajfonatok. Alexandrában szokott lenni. De elég régi könyv. Olyan 80-as 90 es évek lehet. Nem nagyn tudom megsaccolni. A ki a parkettafonást kérdezi sztem nem arra gondol amikor az egészet egybe befonjuk úgy hogy oldalról hozzáveszünk egy kicsit. Az ugyanis francia fonta, vagy francia copf. A parketta fonás amikor a hajat kis vékony tincsekben fonjuk és cikk-cakk alakban fut végig a fejen a vékony fonat. és az egészet ilyenre fonják és olyanmint a parketta, úgy illeszkednek egymáshoz a fonatok. Ennek az egyszerűbb változata az a fonás amikor kis tincseket fonnak és műhajjal is megtoldják. Minél kisebbre csinálják annál nehezebb és annál drágább is.
Valami ilyesmi :
Sziasztok!Tud valaki esetleg olyan könyvet ajánlani,amiben különböző fonásokat mutatnak be?
Egyet találtam,hajfonás a címe,csak sehol nem tudom beszerezni,meg neten sem tudom megrendelni!
Ezt én is szoktam alkalmazni a lánykámnál, de nekünk annyival nehezebb a dolgunk, hogy a haja göndör, de nagyon! :-)
Ez a hajfixálós befújás nem is rossz ötlet...
Szia! Ha a parkettafonás=kukoricafonás, akkor én lehet, hogy tudom :-).
A kislányomnak szoktam befonni, a következőképpen:
kb. a füle felső szélénél (nem tudom másképp mondani, ahova el szoktuk tűrni a hajunkat) elválasztom a haját a feje tetején keresztül. Utána a fenti részen fonok egy sort, és a lent maradó részekből mindig fogok hozzá egy tincset, úgy fonom tovább. Mindig kb. azonos nagyságú sávot veszek hozzá mindkét oldalról, és mindig hozzáfogom a már befont hajtincshez. Így végül leéprek a tarkójáig, és (természetesen a haj hosszától függően) addig fonom, míg el nem fogy. Végül gumi, de ez szerintem magától értetődik.
Ha nem erre gondoltál, akkor bocs.
Ha igen, akkor remélem, segítettem :-).
További ajánlott fórumok:
- Az Agykontroll technikáját sikerült már valakinek könyvből megtanulni?
- Parketta fonás
- Mario játékban a kastélyban nem tudom hogy lehet átugrani a tüzes árkot. Van valami technikája?
- A fóliás melírozás helyes technikája.Hogyan kell?
- Mi a mélylégzés helyes technikája?
- Ismeritek a merített papír technikáját?