Párkapcsolati játszmák. Mi az? Kell egyáltalán? (beszélgetés)
Nem olvastam azt a könyvet, de szándékomban áll. :)
Velem játszmáznak és mivel egy olyan srác játszik velem, aki alfahímnek hiszi magát, ezért kénytelen vagyok beszállni a dologban, különben engem tesz nevetségessé...
A szitu az, hogy az ismerősömnek túl nagy az egója. Azt hiszi, hogy minden csaj őt akarja - köztük én is, sőt szerinte én főleg őt akarom... :D Mindezt úgy hogy van barátnője... nah mind1
És olyan beszólásokat vagyok kénytelen alkalmazni, amivel ezt kiverhetem a fejéből.
Egyszer majd megtanulod, rájössz, hogy ne akard mindenkire ráhúzni a szeretetedet. Nem kell az mindenkinek. Érezni fogod, hogy ki érdemli meg, és ki az, akinek szüksége is van rá.
Tanuld meg nem osztogatni feleslegesen - egyébként is. Kinek van arra energiája?
Szerintem csak azokat , akik kijátszhatóak, mert naivan bedőlnek a "csalónak".
De egyébként vannak nagyon ügyes játékosok is, akiken nehéz átlátni.
Szerintem manapság rengetegen játszmáznak, és megalkusznak mindenféle kapcsolatnak, mert a többség nem mert változtatni, kilépni, új életet kezdeni....ezt sosem értettem.
játék/ játszma.... olykor igen halovány az a határ, ami elválaszthatná tőle. Játszmázunk mindannyian születésünktől kezdve. Tetszik, nem tetszik. Ez van.
Ha másképpen nme vinné le a szemetet, akkor valóban zsarolás lenne a dolog. És akkor az negatív. Tény.
Az inkább játék, a játszma célja a manipulálás.
A példánál maradva: ha így is-úgy is kiviszi a szemetet, akkor belefér. Ha ez kell hozzá, hogy kivigye, az gáz.
nme tudom, sztem nem mindegy, h ezek a szexuális felajánlkozások hogyan hangzanak el.... Tény, h lehet negatív is, ha érzelmi zsarolásra használják pld.
De azért van az a játszma, ami már előjátéknak számít gyakran.
Jó esetben ezeket egyszer kell lemeccselni, és nem lesz aránytalánság a vége.
Ahol folyton fight van, az nem jó kapcsolat.
szerintem pozitív játszmázás főként a meghódítási szakaszban megy egy kapcsolatban. És akkor csak végig kell gondolni, h a viselkedésünkkel, szavainkkal mennyire manipuláljuk a másik felet, h belénk szeressen, és mi legyünk a kiválasztott :)
Amíg mind2 félnek jó, addig ez pozitív játszma.
Igy visszagondolva, semmi jo... Mai eszemmel inkabb kihagytam volna es jobban odafigyeltem volna a jelekre, amit mindenki latott korulottem,csak en nem...
Ugy lehetne fogalmazni,hgy kihasznalta a ohiszemusegemet, a bizalmamat es visszelt vele.
A knyvet amugy olvastad?
Veled jatszanak vagy te akarsz vkivel?!
mindenki játszmázik....
nincs olyan ember, aki ne használt volna ilyesmit az élete során. Így a párkapcsolatokban is mennek a játszmák. Jó esetben csak pozitívak, máskor meg sajna negatívak is (érzelmi zsarolás, stb)
A felvetetett téma sokkal súlyosabb, mint gondolnád.
A dolog nem a párkapcsolati, hanem az emberi játszmákkal kezdődik.
Ha tudod kezelni az utóbbit, akkor van esélyed megbirkózni az előbbivel is.
Ha teljesen oszinte lenne egymassal ket ember, akkor nem lenne szukseg jatszmakra, de mivel nem azok, ki kell talalni, hogy erhetne el az egyik fel a celjat anelkul, hogy egyertelmuen megmondana a masik szemebe, mit akar.
Az indokok valtozoak, de valoszinuleg sok esetben valamilyen szempontbol konnyebbnek, kenyelmesebbnek tunik jatszmazni, mint egyenesnek lenni.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Valóban boldognak kell lennie annak, akinek van párkapcsolata?
- "Nem kellesz eléggé" - ezúttal nem párkapcsolat, hanem ismerősök és rokonok körében, mi a teendő?
- Miért nem akar velem lenni, ha minden adott, ami egy párkapcsolathoz kell?
- Rá kell jönnöm, hogy ez az egész "párkeresés" játszmák sora....