Pánikbetegség! Antidepi elkezdése! Mellékhatások? (beszélgetős fórum)
Nagyon szépen köszönöm rendes vagy!
Teljesen egyet értek... annál rosszabb nincs mikor a pánikroham közepén jön valaki azzal a szöveggel, hogy nyugi... Az ilyen emberek csak egyszer, egyetlen egyszer éljenek át egy rohamot! De többet nem, s megváltozna a véleményük!
Csak egyszer élne át egy ilyen pánikrohamot ? Nem tudom, uri hisztinek tartaná-e. Nekem a legjobb barátnőm nem tudta megérteni, mitől félek, ha egyszer tudom, hogy úgysem fogok elájulni.Pedig orvos a férje. És ez vonatkozik a súlyos depresszióra is. Szedd össze magad, ennyi a javaslat, amivel csak ártanak a betegnek, aki épp attól szenved, hogy nme tudja tartani magát.
Volt benne részem. Szívből kívánom, hogy mielőbb kecmeredj ki belőle.
Látom, másik fórumon is kéred a tanácsot, és mást mond az, akinek nem volt benne része és mást, aki szenvedett hasonló betegségtől. Mert ez az, hiába mondják a -hála istennek- ettől mentesek, hogy csak hiszti éd rázd meg magad.
Én változatlanul az orvosokra hallgatnék, mégha egyesek szerint azok csak gyógyszerekben tudnak gondolkodni.
Igazad van.
De. Én pl. teljesen a Rivotril ellen vagyok. Na az aztán kemény függőséget okoz :(((
Akkor már inkább Frontin.
Ezt nagyon sajnálom. :((((
Akkor viszont egy jó pszichiáter.
Örülök, hogy hívtad az ügyeletet, de beszélj a dilidokiddal is. Van többféle gyógyszer. De most tuti megnézem a c.,mellékhatásait, mert nehezen tudom elképzelni, de nem vagyok orvos.
DDrukkolok neked, minél előbb jó megodást találjanak neked.
Van, amikor sajnos muszáj szedni az antidepresszánst, mert hosszú távon csak ez segít. Nem okoz függőséget, ellentétben a nyugtatókkal.
A lényeg, hogy nem szabad hirtelen abbahagyni(főleg aki évek óta szedi) a gyógyszer szedését, csak fokozatosan, hónapokig csökkentve az adagot. Ez egyébként sok gyógyszerre igaz, nemcsak az antidepresszánsra.
Én is azt szedem és mellé Rivotrilt (ez nyugtató) és egy kedélyjavítót ,Evontrilt. Nekem használt. Már egy fél éve csökkenett adagot szedek, és hamaroan leállhatok, legalábbis megpróbálom.
Jobbulást !
Nem olvastam végig a fórumot, csak a tapasztalataim írom le. Antidepresszánst ne szedj, nagyon nehéz lejönni róla. (Tapasztalat) Orbáncfű teát ittam, ami nagyon sokat segített.
Nálam a megoldás a környezetváltozás volt; 1000 km-re a születési helyemtől vidáman tömegközlekedek, és nincs bennem feszültség, gyomorideg... stb.
Jó egészséget kívánok Neked!
bocsi,hogy csak most válaszolok.
Nem tudom, árt-e a hirtelen gyógyszerváltás, gondolom ez azóta kideerült, és remélem orvosnál is voltál azóta. Sikerült vele megbeszélni a problémáidat ? És hogy vagy ?
Huuuu a felutazás hétfőn....kész gyötrelem volt.... hála Istennek volt egy ismerős a vonaton...ez elterelte a figyelmemet, de az első két nap folyamatosan voltak pánikrohamaim hát kb ha nem volt 4-5 egy sem... szerdától jobb volt,,, de nagyon nehéz voltt koncentrálni... s egész nap igy ott ülni...úgy hogy nem mehettem ki az előadásról...szóval elfáradtam...
Közben Yarocent kaptam ...mirtazapint szedtem de ez helyettesitő készitmény volt... szóval ma először vettem be yarocent, bár ugyanaz a hatóanyag de nem gáz hogy hirtelen átváltottam másikra?
Akkor nincs mád, kitartás ! Nekem is hiába modták, hogy itől félek, ha tudom,hogy úgysem ájulo el, de most én se tudok mást mondani.
Próbálj sokat aludni, és/vagy sétálni, beszégetni valakivel.
Drukkolok Neked ! El fog múlni
Ez hihetetlen, hacsak nem valami kis faluban élsz.
Én tegnapelőtt jártam úgy, hogy utazás előtt mindneképpen beszélni akartam a dokival,mert éppen leszokóban vagyok, ráadásul elfogyott a gyógyszerem. Ki volt írva: szabin van, helyette X.Y. fogadja a betegeit. Részleteket majd egy hét múlva a saját dokimmal beszélem meg, de addig a gyógyszereim felírta.
Ha nagyon szarul vagy még egy általános háziorvos is tud tanácsot adni,mit tegyél, amíg megjön az orvosod.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Szerintetek meg kell várni, hogy a baba betöltse 4. hónapot a bébiételek elkezdése elött?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?