Pánikbetegen, gyógyszerekkel, terhesen! (beszélgetés)
Szia!
Sajnos nem ismerem azt a betegséget amit írtál.Ne az én sztorimból indulj ki mert egyáltalán nem biztos hogy a pánikbetegségemtől,vagy a gyógyszerektől van néha probléma a gyerekeknél.A kutatások még gyerek cipőben járnak nincsenek konkrét eredmények,hogy árthat vagy sem a magzatnak,ezért kérd csak ki az orvosod véleményét.A szoptatás nekem nem ment,mivel a tej termelődésért felelős , prolactin hormon nekem zavarokat okozott és hihetetlen sorozatos hosszú pánikrohamaim voltak,főleg szoptatás közben,ezért elapasztottuk a tejemet és tápszeres lett a pici,de hidd el a kapcsolatom ettől még tökéletes vele,velem alszik a mai napig :)
Ez a hormon probléma a következőtől alakult ki nálam:A magas prolactin szintet az agyalapi mirigy jóindulatú daganata (prolaktinóma)okozza.Azt tanácsolom mielőtt teherbe esnél nézesd meg ezt a hormont és a pajzsmirigyedet is mindenképpen.Nekem ez tett be és ha tudtuk volna előre lehetett volna kezelni.Ne keseregj és vállalj babát a világ legcsodálatosabb dolga,ne maradj ki belőle egy ilyen sunyi betegség miatt!
Köszönöm aranyos vagy :-) irni fogok
Nagyon-nagyon sok szerencsét és könnyű szülést kívánok neked,gondolunk rád és amint tudsz írj!
remélem idővel te is javulni fogsz, neked is jó éjt.
Szióka,örülök,h legalább te gyogyimentes vagy,nekem csak azzal megy.Jó éjt!
azért én is tudom hogy milyen fokozatok vannak, szintén 3 éve kb 1 hétig 20 méterre mertem egyedül elmenni a házunktól, ahhoz képest tényleg sokat fejlődtem :)
Jó neked,nekem sokkal komolyabb.Jó éjt!
Mikor kijött nekem 3 éve volt olyan , hogy egyedül aludtam senki nem volt otthon, és akkor 2 szer volt hogy hidegrázás-remegés jött rám, utána mentem el orvoshoz , és mióta van otthon gyógyszer a polcomon azóta nem jön elő, ugy látszik nekem a tudat is elég hogy van rá ellenszer. :)
Szió,de más hülye tüneteid nem voltak,vagy rohamaid,ijedség,tudod ami ezzel jár?
Persze mert a lakástól max 2-3 utcányira megyek el egyedül, ha messzebb kell mennem, akkor vagy a párom visz autóval vagy valamelyik rokonom kisérget :( igy nem kell a gyógyszer, ha egyedül kéne megtennem egy fél órás utat akkor asszem bajba lennék :(
Hát örülök,hogy nem kellett gyógyszert szedned közben,akkor biztos elviselhető volt az állapotod.
2 hét mulva fogok szülni, és sajnos már 3 éve pánikos vagyok , de irtam leljebb, hogy gyógyszert nem szedek. amugy olvasom a másik pánikos fórumot is, csak nem szoktam hozzá szolni.
2 hét mulva fogok szülni, és sajnos már 3 éve pánikos vagyok , de irtam leljebb, hogy gyógyszert nem szedek. amugy olvasom a másik pánikos fórumot is, csak nem szoktam hozzá szolni.
Te pánikoltál terhesség alatt?
Igen,már van egy nagylányom 8 éves:)
babára gondoltam :) vagy már a 3 adik lesz? a képeid alapján azt hittem hogy egy kislányod van.
Mármint hogy a másodikat?
Szia, remélem nem :) ha jól olvastam akkor most várod a másodikat? :)
Sziasztok csajok,kihalófélben a fórum?
Hú,most kicsit lehangolt amiket olvastam!Én sem merném bevállalni a babát ugy hogy gyógyszert szedek!Pedig már nagyon szeretnénk a párommal!
Én most azon vagyok hogy minnél előbb túl legyek ezen mert eddig elhanyagoltam.Most én is az okokat szeretném megtudni hogy miért alakult ki ez nálam anno. Biztos hogy a gyerekkoromra vezethető vissza!Úgy érzem nost a baba miatt több erőm és kitartásom van mint eddig bármikor!
Javaslom nektek pániktünetek ellen kipróbálásra az Érzelmi Felszabadítás Technikát. Terhesség esetén meg különösen, szülés alatt is alkalmazható! Szuperul oldja a feszültséget és a szorongásokat! Keressetek rá a Neten, van egy ingyenes kézikönyv, amiből az alapjait megtanulhatjátok!
Köszönöm mindenkinek, ha meglesz a kislány utána mindenképpen irni fogok nektek :)
Nem fogod rosszul érezni magadat én 16-órát vajúdtam az elsőnél a pánik elkerül,hisz a hormonok itt már színre lépnek!
Nyugodtan kérj fájdalomcsillapítót, azzal nem ártasz sem magadnak, sem a babának.
Ne félj,olyankor az ember erősebb,mint gondolnád.A babádra gondolva bármire képes leszel,ez ösztön:)
Ú,Henci most nagyon megnyugtattál!!!!!!!!!
Én nem is kimondottan a szüléstől félek, hanem elötte az akár 10-12 órás vajúdástól, az azért eléggé leterheli az embert szellemileg, és félek hogy eljutok majd egy olyan pontig ahol feladom, és azzal a babának is ártok, de mondjuk lehet kérni fájdalomcsillapítót, ugy állítólag nem fárad el annyira az ember a végére.
Szülés közben nem lehet pánikrohamod,ezt nekem a szülésznő mondta.Azok a hormonok amik a szülést irányítják gátolják a pánikrohamot,tehát ne izgulj,közben tutira nem lesz,nekem sem volt. :)
Köszi ez megnyugtató :) jó éjt neked is.
Elvonja majd a figyelmedet a pánikról a szülés.Én ha beteg vagyok,a pánik tünetei addig elfelejtenek,fura,de tényleg.Most megyek,jó éjt mindenkinek!
További ajánlott fórumok: