Pályakezdőként milyen nettó havi bérigényem lehet? (beszélgetős fórum)
Ha jó helyről van a diplomád és étessz is ahoz amit tanultál és jó céghez mész simán adnak ennyit.
Pályakezdőként akár ingyen, de a legjobbaknál érdemes "továbbtanulni", dolgozni. Aztán pár év múlva tiéd a világ...
bértábla szerint 104-114 000 bruttó a pályakezdők fizetése a közalkalmazotaknál ha jól emlékszem. Közigazgatásban is hasonló lehet. Pályakezdő szociális munka (Bsc) vagyok. Én is munkát keresek.
Szerintem bruttó 150 ezer. Pályakezdő vagyok én is, esélytelen, hogy nettóban megkeresd a 200-at.
300-400 ezer? Ti hol éltek? Örülhet valaki, ha talál állást. Elküldenek a fenébe, ha ennyi pénz kérsz valahol.
300-400-at amikor írtuk, akkor nettóra, vagy bruttóra gondoltok, mert ha nettóra, akkor felejtsétek el. Bruttó esetében is határeset szerintem ebben az országban.
200-300 sok. Az nagyon kevés. Ha jó diplomája van az embernek és ért is hozzá, akkor minim 300-400 kezdő fizut kérnék, az alatt nem mennék.
Amikor elkezdtem munkát keresni, én is ilyen gondban voltam.
Végül azért választottak engem, mert én kértem a legkevesebbet.
Az alap fizum kevéske volt, de amikor látták, hogy jól dolgozom, kaptam bérletpénzt, jutalmat, meleg étkezési jegyet. Ha jól dolgozol, meg tudják oldani, hogy több pénzt kapj. 2 év után most jelentősen megnőtt a fizum.
Viszont azt vedd figyelembe, hogy kezdőként jár nekik a start kártyás kedvezmény!!
Szóval 140 alatt nem írnék be, de a 260-280 már sok lenne szerintem.
Hát én 130-140 bruttót írok az önéletrajzomba (úgy tudom a diplomás minimálbér e körül van). Itt meg csak úgy röpködnek 200-300 bruttók, nem tudom szerintem ez sok egy alap (Bsc) kezdő diplomásnak (sajnos). Bár igaz, hogy a mérnököket jobban fizetik, mint a legtöbb diplomást, szóval lehet reális az összeg. Én nem mérnökként végeztem és soknak tűnik, de ne legyen igazam!
Szerintem nem jó sokat sem írni, mert akkor eleve nem alkalmazzák az embert. Ha több jelentkező is van, akkor azt választják, amelyiknek kevesebb is elég. A fiam is nem rég helyezkedett el, hiába mondta meg hogy mennyit szeretne, közölték hogy ennyi lesz és kész. Jó, jó, ha nem nem.
Ha első munkahely, azaz nincs munkatapasztalat akkor sajnos 140-200 között... brutto
260-280 bruttó. Attól függ, hogy milyen mérnök, mert ez így elég tág. Informatikus ennél magasabb. Az sem mindegy sajnos, hogy hol keresel. Budapest vidék között sajnos minimum 50-60 bruttó különbség van a pályakezdő pozikra. A 260 a bp-i.
Ne feledd, hogy ez még "csak" Bsc, ennyit Msc után lehet kérni.
ha informatikus mérnök vagy menedzser, inkább 300-at írjál
az nem számít, csak beszélni tudj, úgyis a szakmai nyelvre lesz szükséged
Jeah :)
Igen, fogjuk rá.. :/ Most gyúrom nagyon, mert nincs még meg a nyelvvizsgám.
nálunk most gépészt keresnek :)
angolul tudsz?
nem gépész vagy véletlenül?
havi minimális nettó bérigényem - talán így magyarosabb :)
Sziasztok!
Fejvadász oldalakra regisztrálok - a mihamarabbi munkavállalás reményében. Ezeken az oldalakon kötelező megadni, hogy mennyi a minimális nettó havi bérigényem. Nagyon keveset nem szeretnék írni, mert akkor alul értékelem önmagam, de túl sokat sem kellene, mert akkor meg rám se fognak bagózni a cégek... Valami középút kellene, csak nem tudom, hogy hol van...
Frissdiplomás mérnök vagyok (egyelőre alapdiplomával).
Ha valakinek van valami okos ötlete, megköszönöm. :)
További ajánlott fórumok: