Pajzsmirigybetegség-terhesség-hízás (beszélgetés)
Nekem pont a 4.gyermek terhességénél derült ki, hogy nagyon túlműködik a pajzsmirigyem. A TSH-k jók, nekem hyperthyreosis van. A gyermek egészséges, szép, okos kislány lett (5 éves már).Mindig is voltak hormon problémáim, 4 babával elvetéltem és hormonkezelés után maradtak meg a gyerkőcök.
Minden terhességgel több mint 20 kilót híztam. Az utolsó babánál 28 kg-ot! Semmi bajom sem volt, a nőgyógyász már nem is szidott, már tudta mi az ábra, hogy ezt így szoktam (meg egyébként is egy kultúrált, finom úriember). Pillanatok alatt lement minden gyerek után a sok plusz kg. Maximum félévig volt rajtam a sok plussz. Általában: szülés után 2-3 hónappal már 15 kg lement.Az utána levő nehezebben, de ott sem kellett őrült fogyókúra sosem.
Ne keseredj el! Vannak lelkiismeretes, jó nőgyógyászok!
Sok szerencsét!
És nőgyógyász mit szól a babához és a betegséghez?
Nagyon vigyázz magadra! És járj dokihoz!
Én drukkolok, hogy minden rendben legyen!:)
Összesen 6 kilót.
Az első 3 hónapban fogytam 3-at.
Majd az utolsó egy hónapban híztam.
Közte pedig úgymond stagnált a súlyom.
Szia!
Nekem alul-működik, gyógyszert szedek, néha hirtelen szoktam hízni, de hála terhesség alatt 6 kilót híztam összesen, pedig nagy súllyal is kezdtem :(
Annyi hogy meg kellett emelni a gyógyszeradagomat, és úgy nem volt semmi gond.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett