Ovulációs gyors teszt (nem mikroszkópos) Nektek mi a véleményetek ezekről a gyors tesztekről? (beszélgetés)
Szia Ági,
Teszteltem, de a ugyan az. A kontroll csík az sötét a másik pedig halvány.
Most rendeltem egy ovus hőmérőt, úgyhogyha megjön akkor Dupla vagy semmi :)
Igazából az Lh teszt az egy jó opció, de azzal nem az ovulációt fogod tudni megállapítani, hanem csak azt, hogy valószínűleg fogsz ovulálni a pozitív tesztet követő 24-36 órában.
Ha szeretnéd valóban tudni, hogy ovulálsz-e és mikor, akkor javaslom szerezz be egy ovulációs hőmérőt (nem lehet sok helyen kapni, keress rá neten) az a lényege hogy pontosabb és két tizedesjegyig mér). Minden reggel kell felkelés előtt szájban megmérni a hőmérsékketedet. Ov előtt ugyanis tartósan alacsonyabb a testhő, majd ov után a progeszteron hatására tartósan magasabb az ébredéskori hő. Fontos: MINDEN NAP UGYANAKKOR kell mérni, minimum 3 óra nyugodt alvás után.ésszépen feovezetni egy táblázatba.
Van egy másik módja, amivel előre tudod jelezni, mint az LH teszttel:megfigyeled a nyákodat. Erről is találsz a neten bővebben.
Én egyébként használok LH tesztet is, de nekem olyan rövid ideig pozitív, hogy csak néhány óra hosszáig mutatja ki az LH csúcsot, így mikor már érzem a nyákomon, hogy közeledik az ovuláció, akkor egy nap 3-at is szoktam csinálni: 10, 14, 19 óra körül. És terméketlen időszakban pedig egyet sem.
Ahárom módszer együttmár képes arra, hogy lássuk ovulálunk-e eegyáltatán.
Igen, azért vettem ennyit, hogy tudjak minden nap tesztelni :D
Az egyik ismerősöm is úgy lett terhes, hogy nem Volt mensie.
Az időpontot próbáljam inkább délután 4körül belőni vagy maradjak az este 6 óra környékén vagy csináljak kettőt napota? Egyet mondjuk 11 körül a másikat meg 4 körül?!
hát ha nincs mensi, akkor nehéz belőni, mert ugye fogalmad nincs róla, kb. mikor lehet peteérés :(
Szerintem erre csak az van, hogy mindennap tesztelni, úgy tudom, az ovusat délután jobb használni és majd amikor egyforma a két csík, akkor van peteérés.
Sziasztok,
Tegnap megérkezett a 75 db ovu tesztem /Ali express-ről rendeltem/. Nem akartam a drágább fajtát megvenni.
Nektek mi a véleményetek ezekről a gyorstesztekről. Tegnap ki is próbáltam egyet. A kontrollcsík az szép erős Volt a második csík pedig halvány.Este 3/4 6 körül néztem. Tehát nem pozitív.Mikor érdemes tesztelni? Azért vettem ennyit, mert már 1,5 hónapja nincs menzeszem, így próbálnám belőni, hogy mikor mi a szitu.
Tudnátok nekem tanácsot adni? /leoltásokkal kíméljetek. Köszi :)/
További ajánlott fórumok:
- PG53 ovulációs tesztről tapasztalatokat várok!
- Ovulációs teszt vagy PG/53 mikroszkóp?
- PG 53 ovulációs mikroszkóp eredményét befolyásolja-e, ha valaki cickafark teát iszik?
- Létezik, hogy a PG53 ovulációs mikroszkóp nyákkal végzett vizsgálattal negatív, viszont a nyállal végzett vizsgálat pozitív eredményt ad?
- Használja valaki a PG 53 ovulációs mikroszkópot?
- Használta már valaki az ovulációsz mikroszkopót?