Ovis fogápolás. Te miket teszel érte? Fogmosás, egyéb védelmek, ételek, italok figyelése ... (tudásbázis)
Már a gyerekeknél nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a vitamin és ásványi anyag ellátottságuk.
A fog csak akkor lesz egészséges,ha ezeket megkapja.
Szerintem ez nem genetika, hanem életmód kérdése.
A legtöbb kisgyerek ugyebár válogatós - nálunk ez így volt sajna.Én már akkor vettem nekik kiegészítőket. Ma már tudom, hogy jól tettem.
Persze azért a fogmosás fontos.
A nagyobbik lányom 34, a kicsi 20 hónapos. Mindkettőnél az első fogak megjelenése után elkezdtük a fogmosást, most már elég ügyesen suvickolnak, persze a munka oroszlánrésze rám hárul:))). Este, lefekvés előtt kötelező jellegű, a bölcsiben ebéd után is. Ez az alap.
Cumisüvegből csak vizet kapnak, minden más folyadékot pohárból. Igaz, itt sincs nagy lehetőség, tea kevés mézzel, és a gyümölcslevek hígítva, kóla, vagy szénsavas üdítők egy évben 1x egy korty. Édességet szinte alig esznek, nem is igénylik. Édességként ők a túró rudit, joghurtot, pudingot, tejszeletet ismerik.
Ahogy nagyreni is írta, a genetika alapvető.
A lányom bölcsistársa alig eszik édességet, cukros üdítőket egyáltalán nem kap, rendszeresen mos fogat és 2,5 évesen nincs ép foga.:(
Talán kevés, de én simán csak a fogmosást, viszont arra nagyon odafigyelek. Az italokkal nincs gond, a gyerekeim jobbára csak vizet isznak, alkalmanként almalét, esetleg pár korty kólát, de nem rohanunk egyből fogat mosni evés-ivás után.
Sajnos ez alkati kérdés is, van aki majd megfeszül a nagy fogápolásba és mégis folyamatosan romlanak a fogai, van aki nem igazán figyel oda rá és mégis épek.
De az alap a fogmosás, arra mindenképpen szükség van, ezt feltétlenül "bele kell nevelni" a gyerekekbe.
További ajánlott fórumok:
- Akik unják már, a miben milyen károsnak mondott anyag van állandó figyelését
- Hogyan érjem el azt 6 éves lányomnál, hogyminden este hiszti nélkül menjen a fogmosás?
- 7 hónapos a kisfiam és bújik a fogacskája. Mikor kezdjem el a fogápolását, és mivel?
- Te milyen gyakran keresed fel a fogorvosodat? Fogápolás, szép mosoly
- Hogyan tudnám a 16 hós kislányommal megszerettetni-megszoktatni a fogmosást?
- Hogy lehet egy 2 évessel megszerettetni a fogmosást?