Öt tálka kocsonyám, nem igazán dermedt, mit lehet vele kezdeni? (tudásbázis)
9 literest vettem. És valóban nem pakolhatom meg, max 7 literig.
10 literes fazékba majdnem szinültig lehet pakolni.
Az akkor nem sok emergia.
Bőrös karajból csináltam " pecsenyét ". Hentessel felszeleteltettem, kicsontoztattam. Ma néztem, kocsonyás a leve.
Kérj valamelyik szomszédtól! Mi gyakran kisegítjük egymást, ha kifogy valami.
Én most a szomszédból kaptam kocsonyát, a lencsét meg én vittem.
Kuktába max 1 órát szoktam főzni. És mindig megalszik.
Egész éjjel? Ti tudjátok. Nem pocsékolnám az energiát..
Meg kellett volna aludnia.
Zselatin biztosan jó ha többen írják. nem kellett használnom..
Ha van benne elég cucc, a só nem befolyásolhatja. Én vegyesen főzöm füstöltet is teszek bele, köröm, csülök, bőr, stb... Jobb ízű, ha többminden van benne és fő egy éjszakán át.(Bár nem csak öt tálka lesz belőle.)
A zselatinnal segíthetsz rajta.
szerintem igen, bár addigra lehet meg is dermednek azért, olvastam már hasonló fórumot, ahol a kérdést követő estére már nem folyt leves-szerűen a kocsonya, megették félig megdermedve is :)
amúgy azt írták, nem só-függő a dermedés, hanem sok bőrös cucc kell bele, abból fő ki a "ragasztó anyag", és mindehhez arányaiban kevés lé
Szerintem kevés a bőrös benne, mert az kocsonyásítja.(jól meg kell főzni)
Tegnap főztem körömből és összecsíkozott bőrből,2 óra eltelte után már megdermedt ahogy a hidegre tettem.
További ajánlott fórumok:
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- A Mások, akikkel a "normális" társadalom nem tud mit kezdeni...
- Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám?
- Nem sikerült a kocsonyám!
- Kicsit csipős lett a kocsonyám, hogyan tudnám még korrrigálni a csipősségét?
- Miért reped meg 2 nap után a kocsonyám?